Afla ce varsta are tenul tau

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru varsta tenului

Îngrijeste-ti pielea în mod constant, cu produsele potrivite tipului tau de ten, astfel încat ridurile sa nu mai fie un criteriu de stabilire a varstei.

„Ca la 20 de ani", începutul unui refren cunoscut, îmi rasuna în minte în timp ce îmi întreb prietenele despre nemultumirile pe care le au în ceea ce priveste tenul lor. Este un subiect sensibil, stiu asta, pentru ca si ele, la fel ca mine, observa imediat schimbarile pielii lor: mai multe linii pe frunte, riduri ivite peste noapte în colturile gurii, cearcane în nuante diferite de la o zi la alta. Aparitia unora este fireasca, anii trec, însa altele apar dintr-un exces: de nesomn, de nemancat, de petrecut... si-atunci, cum sa nu intervenim, pentru a retrai acele momente în care ne priveam în oglinda fara a avea (prea multe) de obiectat?

Primul pas este sa afli, în urma unei dermoanalize, care este tipul tau de ten si sa-i acorzi îngrijirea potrivita. „Cu varsta, pielea se schimba, îsi pierde hidratarea naturala si elementele fundamentale se epuizeaza", explica Mihaela Stratulat, make-up artist si cosmetician Phyt's Romania, de aceea trebuie sa îngrijesti pielea din exterior.

Indiferent de varsta
Andreea Iftimie, doctor estetician cu competente în dermatologie recomanda trei pasi esentiali în îngrijirea tenului, indiferent de varsta. „În primul rand, pielea are nevoie de hidratare. Foloseste zilnic creme si lotiuni hidratante pentru corp si pentru fata, de preferat aplicate printr-un masaj, dupa dus, cand porii sunt mai deschisi." Exfolierea este un alt pas important. Prin exfoliere, îndepartezi celulele moarte de la suprafata pielii, stimuland reînnoirea celulara. „Scrubul se poate face acasa, microdermoabraziunea la cabinete specializate, iar peeling-urile numai la medic", explica Andreea Iftimie. Aspectul pielii este influentat si de obiceiurile noastre alimentare, tocmai de aceea este foarte important sa incluzi legume si fructe închise la culoare, semn ca au multi antioxidanti: afine, mure, zmeura, vinete, ceapa rosie, ardei grasi, brocolli, salata verde si patrunjel.

La 30 de ani insista asupra protectiei solare
Una dintre principalele cauze ale deteriorarii pielii este si expunerea neprotejata la soare. Astfel, daca vei începe sa observi primele linii fine, cearcane sau pleoape usor lasate, ele sunt si rezultatele zilelor petrecute în lumina soarelui, fara protectia necesara. Foloseste o lotiune de curatare lejera dimineata si seara, fara alcool. Acesta usuca excesiv pielea care, oricum, dupa 30 de ani, tinde sa se usuce de la sine. Acum este momentul sa-ti gasesti crema de zi anti-rid preferata, din categoria celor hidratante, pe care s-o aplici dupa ce folosesti un serum. Noaptea, aplica o crema pentru zona din jurul ochilor, care sa contina cafeina sau retinol, pentru refacerea colagenului.

La 40 de ani începi sa-ti doresti o piele mai ferma
Apropiindu-ne de 40 de ani, procesul de regenerare a pielii devine mai lent, din cauza deteriorarii fibrelor de elastina si colagen. Primele semne clasice ale îmbatranirii pielii sunt liniile din jurul ochilor, liniile de la colturile gurii, cele de pe frunte si pielea usor lasata. Tenul nu mai este atat de hidratat, iar puterea de a lupta împotriva infectiilor scade. „Dupa 40 de ani, evita produsele care contin conservanti sau parfum si include în ritualul zilnic ingrediente naturale precum mierea, care sa întinda pielea. Un alt remediu pentru o piele frumoasa, la aceasta categorie de varsta, este reprezentat si de extractul de ceai verde, iar pentru un aspect luminos, glicerina este un ajutor excelent", recomanda doctorul estetician.

La 50 de ani hidrateaza-ti intens pielea
Aparitia menopauzei si transformarile pe care aceasta le presupune te obliga sa acorzi o atentie suplimentara îngrijirii pielii. „Tenul retine acum mai putina apa, ceea ce favorizeaza accentuarea ridurilor, iar din cauza menopauzei pot aparea pete galbui pe fata", spune Andreea Iftimie, care recomanda vitaminele A si C pentru o hidratare intensa, si mai ales ingrediente care stimuleaza colagenul din piele, cum este acidul hialuronic. Acum, mai mult ca oricand, felul în care arata pielea decolteului este la fel de important ca tenul în sine. Nu ignora aceasta zona care, altfel, îti va trada nu doar varsta, ci si obiceiurile sanatoase.

La peste 50 de ani stii ce vrea pielea ta
„Perioada ce trece peste 50 de ani la femei aduce un grad ridicat de exfoliere, pielea fiind din ce în ce mai uscata, cu o mare necesitate de substante uleioase care sa calmeze si sa îi redea elasticitatea. Este important ca pielea sa fie îngrijita si prin folosirea produselor cu factor de protectie solara, iar hidratarea este esentiala pentru a diminua aspectul uscat, cu o piele stransa si riduri proeminente. Sunt potrivite gelurile de curatare si folosirea vitaminei E, ce hraneste tenul din abundenta", concluzioneaza medicul estetician. Foloseste apa calduta atunci cand te speli, exfoliaza pielea saptamanal si foloseste creme de curatare, în loc de sapunuri, pentru ca acestea usuca pielea. Este foarte important ca atunci cand vorbim despre cea mai buna îngrijire anti-aging sa luam în considerare si obiceiurile alimentare, activitatea fizica si folosirea produselor care si se potrivesc, astfel încat tenul tau sa fie frumos si sanatos la orice varsta.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: afla ce varsta are tenul tau