Afectiuni tradate de pilozitatea de pe corp

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 4, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pilozitatea de pe corp

Fiecare particica a corpului nostru ne vorbeste, oferindu-ne informatii pretioase; de exemplu, despre nutritie. Desi cei mai multi sunt atenti doar la semnele pe care le dau unghiile si parul, si firele de par de pe corp ne ofera informatii pretioase despre starea noastra de sanatate.

1. Probleme autoimune: Daca evaluezi firele de par cazute de pe o anumita portiune de piele, îti poti da seama daca exista o problema cu sistemul imunitar. Este valabil si în cazul cheliei la barbati.

2. Ovarele tale ar putea avea nevoie de o verificare: Hirsutismul însotit de un ciclu menstrual neregulat semnalizeaza o mare problema: cauza sa ar putea fi sindromul ovarian polichistic (ovarele sunt umflate si pline de lichid).

3. Tumori: Daca îti creste nivelul testosteronului si a Dehidroepiandrosteronul (DHEA) din sange, înseamna ca este posibil sa ai o tumoare care secreta hormoni masculini. În acest caz, trebuie sa te adresezi de urgenta unui medic.

4. Deficienta de fier si tiroida hipoactiva: Toata lumea stie ca este normal sa pierdem aproximativ 100-150 de fire de par în fiecare zi. Cum fiecare are propriul ciclu biologic, nu toata lumea pierde acelasi numar de fire de par în fiecare anotimp. Cu toate acestea, daca pierzi mult mai multe fire de par decat ar fi normal, înseamna ca, cel mai probabil, ai o carenta de fier.

5. Obiceiuri proaste: Anumite substante pe care le ingeram lasa urme ce pot fi detectate în firele de par ani la rand. Tocmai de aceea, trebuie sa ai mare grija ce medicamente folosesti!

6. Dezechilibre hormonale: Hirsutismul este o afectiune întalnita la femei care le cauzeaza o pilozitate excesiva, ca în cazul barbatilor. Aceasta problema nedorita si jenanta indica un dezechilibru hormonal. Din pacate, nu exista un remediu exact pentru aceasta problema, tocmai de aceea este foarte important sa fie consultat un medic.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: afectiuni tradate de pilozitatea de pe corp