Afectiuni care pot fi citite pe ten

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cunoaste-ti pielea inainte de toate, ca sa afli cum stai cu sanatatea, ne invata medicina traditionala chinezeasca. De o importanta deosebita in estetica de ansamblu a corpului omenesc, culoarea pielii depinde de proportia pigmentilor care o alcatuiesc, adica de amestecul culorilor aflate in tesuturile superficiale ale ei. Atunci insa cand in organism exista anumite boli, culoarea tegumentului este influentata nemijlocit de natura bolilor respective. Starea organismului, spun chinezii, se oglindeste in culoarea fetei. Aceasta poate oferi indicii de nepretuit legate de functionarea organelor, de starea sangelui, de starea energetica sau de potentialele afectiuni. Tot ceea ce se intampla in interiorul organismului, se citeste la exterior si de aceea, inainte de a lua masuri pentru tratarea tenului, trebuie sa actionam mai intai in sensul vindecarii interne. Pornind de la nuantele pielii, specialistii in acupunctura chiar fac aprecieri in legatura cu energia si sangele prezente in organe, cu progresul sau regresul bolii.

Principalii indicatori ai starii de sanatate a organismului ii constituie irisul ochilor si culoarea pielii din jurul acestora. Cercurile de culoare albastra de sub ochi pot fi cauzate de acumularea lichidului in tesuturi, ca si de stres sau de somnul insuficient, iar pungile si cercurile vinetii de sub ochi sunt provocate de tulburari ale aparatului sexual. De asemenea, pungile maro de sub ochi semnaleaza probleme cu ficatul, in timp ce acele cercuri intunecate din jurul ochilor pot indica anumite tulburari ale sistemului nervos.

La randul lor, si buzele vorbesc despre sanatatea orgasnimului. Buzele ce prezinta o nuanta de rosu foarte aprins semnaleaza hipertensiune sau existenta unor boli de natura respiratorie, buzele de nuanta albicioasa arata ca organismului ii lipseste oxigenul, iar buzele de culoare liliachiu inchis indica un nivel mult prea mare al colesterolului. Pielea exagerat de rosie este cauzata de o hiperincalzire a organismului, de gripa sau de anumite boli ale inimii. Culoarea galbena a pielii semnaleaza anumite afectiuni ale splinei si ale stomacului, in timp ce paloarea fetei poate constitui un semnal al anemiei, al indispozitiei sau al socului. Daca in schimb, pielea capata o nuanta de verde, acest lucru arata anumite dereglari ale ficatului sau o hemostaza formata la unul dintre organe.

In momentul in care culoarea nefireasca a pielii se trage inspre partea de sus a fetei putem vorbi de o inrautatire a starii de sanatate, iar in momentul in care se trage in jos, putem semnala o imbunatatire a acesteia, sunt de parere tamaduitorii chinezi. Pe de alta parte, petele albe pot fi cauzate de o infectie, iar cele rosii reflecta supraincalzirea unuia dintre organe. In cazul in care culoarea de pe partea stanga a fetei difera de cea de pe partea dreapta, anumite probleme ale aparatului digestiv exista. Si nu in ultimul rand, senzatia de usturime de pe suprafata pielii poate indica probleme cu stomacul.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: afectiuni care pot fi citite pe ten