Imagini pentru selfie

Selfiul este modul prin care cei mai multi dintre noi incearca sa impresioneze, sa caute validari, dar in spatele acestei manifestari se poate ascunde o afectiune. “De cele mai multe ori, un selfie nu prezinta adevarata imagine, ci una imbunatatita, o alta persoana, diferita de a noastra. Toate aceste stradanii ( de a arata bine) sunt binevenite daca-ti aduc bucurie si cu conditia sa le faci pentru propria placere, daca nu le vede nimeni niciodata. Daca vrei sa-i impresionezi pe cei din jur, este posibil sa nu-ti fie validata asa cum astepti imaginea si atunci sa ajungi la depresie", spune psihologul Iulia Florea pentru Gandul.

in general, printr-un selfie incercam sa surprindem o stare se spirit si sa cautam confirmarea imaginii de frumos. "Respect oamenii pe care ii preocupa felul in care arata. Problemele apar atunci cand acest lucru devine prea important, atunci cand te straduiesti din toate puterile sa arati bine si nu te mai simti bine. Daca te uiti in oglinda iti place pe cine vezi, nu numai ceea ce vezi?

Excesul petrecut in fata camerei de fotografiat si numarul foarte mare de poze selfie poate fi un puternic indicator al problemelor legate de imaginea de sine.

Aceasta preocupare de a posta selfiuri pe retelele de socializare si nevoia de admiratie  pot trada o anumita doza de narcisism. Atunci cand in viata reala nu suntem suficient de validati, incercam sa compensam nevoia noastra intr-un alt mediu.

intr-o buna insa zi vei avea de ales intre autenticitate si imagine, iar atunci va trebui sa decizi daca vrei sa faci pe plac celorlalti sau sufletului tau, cerintelor celorlalti sau placerii tale. Daca arati bine nu inseamna ca te si simti bine. Dar intotdeauna cand te simti bine, arati bine”, mai spune psihologul pentru Gandul.

sursa: sanatate.bzi.ro