Afectiunea banala cu posibile efecte grave petru copii

Posted by Alin Marinescu on Saturday, November 4, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru rinita alergica

Aceasta este una dintre bolile care afecteaza tot mai multi copii. Pare una banala la inceput, dar e posibil sa aiba consecinte extrem de grave. Ce trebuie sa faca pentru a scapa copilul de astfel de dificultati? Cei mai buni specialisti ofera sfaturile pe care nu trebuie sa le ratezi.

Rinita alergica netratata inseamna respiratie preponderent orala. La varste mici, aceasta schimba toata arhitectura oaselor fetei. Si conduce la modificari fizice, care pot impiedica patrunderea normala a aerului.

Cerul gurii se adanceste si trage de oasele maxilare spre interior. Muscatura este anormala. Arhitectura fetei se modifica intr-un mod nedorit. Cui i se intimpla astfel de modificari ? Unui alergic care isi ignora boala, ori care nu a primit, pana in prezent, un diagnostic precis.

“Intotdeauna cand o raceala tine mai mult – adica de 2-4 saptamani – mai ales cand trece dintr-un anotimp in altul, mai ales la copii si tineri, e vorba e o posibila inflamatie alergica.”, spune Dr. Claudia Nechifor, medic primar alergolog.

Inflamatia alergica trebuie controlata de catre medicul specialist, chiar daca, poate, nu e foarte deranjanta. Ignorarea are reactii in lant.

In cazul celor mici, aflati intre 3 si 12 ani, maxilarele sunt in crestere accentuata. Respiratia orala adanceste cerul gurii si trage automat oasele maxilare spre interior. Muscatura nu mai e corecta. Iar dintii erup in pozitii ciudate, deoarece acestia urmeaza osul maxilar. La acesti copii apar des carii si isi contruiesc terenul pentru boala parodontala de mai tarziu.

Mai mult, alergiile respiratorii afecteaza cele 3 cornete nazale situate in spatele nasului, care au rolul de a incalzi aerul. “In alergii ele isi maresc dimensiunile. Sunt si ele ca niste dopuri, care impidica patrunderea aerului”, anunta Dr. Elena Latcan, medic primar ORL, conform ProTV.

Alergiile inseamna o afectiune a sistemului imunitar, asadar trebuie controlate global si nu doar prin solutii puse pe mucoasa nazala.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: afectiunea banala cu posibile efecte grave petru copii