Afectiunea anuntata de trezitul frecvent in timpul noptii

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 10, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru trezitul noaptea

Persoanele care se zvarcolesc in timpul noptii si nu au un somn linistit au risc de doua ori mai mare fata de ceilalti de a suferi de un infarct, atrag atentia oamenii de stiinta. Cercetatorii japonezi cred ca obiceiul de a te trezi in timpul noptii poate reprezenta un semnal de alarma al unor viitoare boli.

Studiul citat de The Telegraph, la care au participat aproximativ 13.000 de persoane, a descoperit ca trezirea frecventa in timpul noptii creste riscul de infarct si angina pectorala cu pana la 99%. De asemenea, cei care au nevoie de mai mult de 30 de minute pentru a adormi, dar si cei care dorm mai putin de sase ore pe noapte, sunt expusi unui risc crescut, potrivit digi24.ro.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Hiroshima din Japonia sunt de parere ca intreruperea frecventa a somnului poate duce la o "hiperactivitate" a sistemului nervos, care acceleaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala, fortand astfel mai mult inima. De asemenea, un somn neodihnitor poate fi si un simptom al unei sanatati precare, ceea ce insemana ca persoanele cu probleme cardiace nu se pot odihni suficient.

Studiul a mai aratat ca persoanele care au nevoie de peste 30 de minute pentru a adormi ar putea suferi un atac de cord intr-un procent de 52%, iar cei care se odihnesc mai putin de 6 ore pe noapte ar putea suferi un infarct in procent de 29%.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: afectiunea anuntata de trezitul frecvent in timpul noptii