Adevarul despre contraceptie

Posted by Alin Marinescu on Monday, February 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru contraceptie

Protejeaza-te, dar fii informata inainte de a alege o metoda de contraceptie! Multe femei iau drept adevarate zvonuri impamantenite in ceea ce priveste anticonceptionalele, evitand astfel o metoda sigura de protectie in timpul actului intim.

Mit: Una din doua femei crede ca metodele hormonale de contraceptie presupun luarea unei pilule cu regularitate.

Adevar: Exista si alte tipuri de variante hormonale precum inelul vaginal, steriletul cu eliberare hormonala sau plasturi ce elibereaza doza de hormoni necesara pentru a preveni sarcina si sunt la fel de eficiente ca si anticonceptionalele orale.

Mit: Una din cinci femei nu constientizeaza ca pot ramane insarcinate daca uita sa ia o pastila.

Adevar: Daca uiti sa iei o pastila risti sa ramai insarcinata daca faci sex in perioada in care hormonii nu au fost eliberati in organism. Este indicat sa urmezi instructiunile de pe prospect.

Mit: Una din patru femei crede ca dispozitivele intrauterine sunt metode de contraceptie ireversibile. 

Adevar: Steriletul poate fi indepartat si nu exista dovezi clare in ceea ce priveste efectul acestuia asupra capacitatii femeii de a ramane insarcinata ulterior.

Mit: Una din cinci femei cred ca aceste forme de contraceptie necesita vizite lunare la medicul ginecolog.

Adevar: Nu este cazul. Daca ai fost sa iti faci analizele si iti recomanda un anumit tip de anticonceptionale, reteta poate fi folosita pe o perioada de cel putin un an. Dupa aceea, s-ar putea sa intampini dificultati cand vrei sa achizitionezi pastilele, asa ca e bine sa mergi la medic sa iei alta reteta si sa iti faci un control de rutina.

Mit: Aproape o treime dintre femei considera ca anticonceptionalele au cea mai ridicata rata de eficienta, comparativ cu alte metode.

Adevar: Nici pe departe. Cele mai eficiente metode, utilizate corect, sunt implantul, dispozitivele intrauterine si sterilizarea, cu mai putin de o femeie din 100 care ramane insarcinata folosind una dintre aceste metode. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: adevarul despre contraceptie