Activitate cu efecte terapeutice surprinzatoare

Posted by Alin Marinescu on Thursday, June 21, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Majoritatea adultilor sunt atat de obositi si de ocupati incat nu mai sunt dispusi sa isi petreaca timpul citind o carte ci prefera mai degraba sa se uite la un film sau sa petreaca timpul pe internet.  Din pacate insa, acest lucru este o mare pierdere pentru oameni deoarece lectura vine insotita de o serie de beneficii. Lectura este un exercitiu pentru creier – chiar si cateva pagini citite dintr-o carte ajuta la pastrarea creierului intr-o stare perfecta, stimuland activitatea acestuia. Cand citesti, te gandesti si analizezi in profunzime anumite lucruri, ceea ce inseamna ca mintea ta se dezvolta intr-un mod placut.

Atunci cand citesti o carte buna, te poti transpune cu usurinta in actiunea cartii, uitand de problemele cotidiene, care te macina in fiecare zi. Opteaza pentru carti de dragoste, fantasy sau actiune, mai ales atunci cand te simti foarte stresat si incearca sa citesti cel putin 10 pagini in fiecare seara, inainte de culcare. Cand citesti carti de diverse genuri, inveti cuvinte si expresii noi, pe care nu le intalnesti in viata de zi cu zi,  ceea ce inseamna ca vei avea un vocabular mai bogat. Partea buna este ca nu ai intotdeauna nevoie sa consulti dexul  la fiecare cuvant pentru ca de cele mai multe ori poti deduce cu usurita sensul cuvintelor.

Lectura stimuleaza activitatea creierului, iar un creier care este pus la treaba in mod constant, este ferit de boli grave cum ar fi afectiunea Alzheimer . Studiile au aratat ca persoanele care se implica in diverse jocuri, care citesc sau completeaza integrame sunt mai protejate impotriva bolilor care afecteaza creierul.  Cand citesti multe carti, din domenii variate, esti mai sigur pe tine, pe cunostintele tale si astfel iti vei dezvolta abilitatile de comunicare.  Cand te vei afla intr-o discutie si vei fi stapan pe situatie datorita informatiilor acumulate din cartile pe care le-ai citit, cu siguranta vei  avea mai mult respect de sine. Singura metoda prin care poti deveni mai creativ este sa te expui unor idei noi, iar acest lucru il poti face cu usurinta citind anumite carti, din diverse domenii.  Achizitioneaza carti cat mai variate si studiaza-le in amanunt.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: activitate cu efecte terapeutice surprinzatoare