Acestea sunt cele mai periculoase bacterii!

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru bacteriile

In acest an, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a publicat lista bacteriilor care au provocat cele mai multe decese in intreaga lume. Chiar daca nu toate bacteriile sunt mortale, unele dintre ele pot pune in pericol viata, dezvoltand diferite boli care, daca nu sunt detectate si tratate la timp, pot cauza moartea.

Stiind care sunt acestea, simptomele si bolile asociate lor sunt importante si bine de stiut de catre oamenii din intreaga lume pentru a mentine starea de sanatatea buna. Majoritatea bacteriilor provoaca boli comune care pun viata in pericol daca nu sunt tratate.

Iata care sunt cele mai periculoase bacterii:

Acinetobacter

Aceasta este probabil cea mai rezistenta bacterie in acest moment. Mii de oameni mor in fiecare an din cauza infectiei cu  bacteria acinetobacter, deoarece ea creeaza anticorpi care sunt rezistenti la medicamente. Incepe cu pneumonie agresiva, insotita de o infectie puternica a tractului urinar. Ca rezultat, descoperirea medicamentului care sa lupte impotriva bacteriei este o prioritate in laboratoarele din intreaga lume.

Enterobacteriaceae

Aceasta bacterie face parte dintr-o familie de microorganisme ale caror boli afecteaza in principiu sistemul digestiv si excretor. In general, colonul, stomacul si intestinele sunt organele cele mai afectate de acesti agenti patogeni. De fapt, acest grup de bacterii periculoase este responsabil de gastroenterita infantila, salmonela, febra tifoida si dizenterie. Ceea ce este important de stiut este faptul ca multe dintre aceste bacterii periculoase au o mare rezistenta la penicilina.

Stafilococul auriu

Exista bacterii care se pot lega de un grup de infectii si boli in diverse organe ale corpului uman. Acesta este si cazul stafilococului auriu (din latinescu stafilococul aureus). Ca urmare, este capabil sa provoace probleme la nivelul pielii, sistemului respirator si sistemului digestiv. Printre problemele pe care le poate provoca acest microorganism se numara: conjunctivita, celulita infectioasa, meningita, pneumonia, sepsis (o infectie-purulenta septic care afecteaza sangele).

Heliobacteria

Heliobacteria este o bacterie care ataca exclusiv stomacul. In general, infecteaza mucoasa gastrica si genereaza balonare. Ea mai poate cauza: gastrita, colita iritata, ulcer, limfom. In unele cazuri, oamenii contracta aceasta bacterie iar simptomele nu sunt prezente o perioada lunga de timp. Ea poate fi transmisa prin saliva, fecale si placa dentara.

Salmonela

Salmonela este o forma de Enterobacteriacea. Perioada de incubatie a bacteriei salmonela este de la o saptamana si pana la aproape o luna, iar simptomele pe care le prezinta sunt: febra, varsaturi, diaree si durere intensa de stomac. Dupa incubatie, simptomele pot dura pana la 2 luni in cele mai grave cazuri. Salmonela poate supravietui pentru perioade lungi de timp in alimente precum untul, laptele si ciocolata.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: acestea sunt cele mai periculoase bacterii!