Acestea sunt cele mai bune tehnici prin care poti controla ce visezi

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 30, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vise de noapte

Cercetatorii din cadrul Universitatii Adelaide din Australia au descoperit mai multe tehnici prin care pot fi induse viselele lucide.

Viselele lucide au loc atunci cand persoana este constienta ca viseaza in timp ce actiunea se deruleaza si pot controla exprientele traite. Mashable noteaza ca Denholm Aspy, din cadrul universitatii, a analizat trei tipuri de tehnici diferite de inducere a visurilor lucide: testarea realitatii, trezirea inapoi in pat si MILD (inducerea mnemonica a visurilor lucide).

Testarea realitatii se refera la verificarea mediului in care te afli de mai multe ori pe zi pentru a constientiza daca visezi sau nu. MILD sugereaza ca persoana sa se trezeasca dupa cinci ore de somn si inducerea ideii de vis inainte de a adormi din nou. Acest lucru se poate obtine prin repetarea frazei: "Urmatoarea data cand voi adormi, imi voi aminti ca visez".

Tehnica "trezeste-te inapoi in pat" este similara cu MILD, unde o persoana se trezeste dupa cinci ore, insa adoarme din nou fara sa repete fraza. MILD si testarea realitatii sunt printre cele mai studiate tehnicii de visare lucida. 

Dintre participanti, 169 au reusit sa-si controleze visurile prin intermediul tehnicii MILD. Persoanele care au adormit in primele cinci minute dupa terminarea tehnicii MILD au reusit sa-si controleze visurile intr-un procent de 46%. Cei care au incercat sa amestece tehniciile au avut un succes de 17%. 

sursa: descopera.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: acestea sunt cele mai bune tehnici prin care poti controla ce visezi