Acestea sunt alimentele cele mai cancerigene

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 9, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mezeluri

Numeroase studii au demonstrat legatura puternica dintre alimentele pe care le consumam si riscul de a dezvolta diferite tipuri de cancer. De aceea, un regim alimentar echilibrat care cuprinde cat mai multe legume, verdeturi, fructe, nuci, seminte, peste, leguminoase, cereale integrale si o cantitate moderata de lactate, carne, oua constituie o solutie buna pe termen lung de a-ti proteja corpul de boli grave. 
Exista si alimente de care este bine sa stai departe, deoarece s-a dovedit ca ele cresc riscul de cancer.

Iata topul alimentelor cancerigene pe care ar fi bine sa nu le consumi!

Locul 1. Mezelurile
Carnea procesata consumata cu regularitate si in cantitati mari creste riscul de cancer, a declarat Organizatia Mondiala a Sanatatii. 
Potrivit cercetarilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape doua felii subtiri din sunca) creste riscul de cancer colorectal cu 18%.
"Mezelurile contin nitrati, care odata ingerati in corp cresc riscul de a face cancer", avertizeaza Meryl Pritchard, un nutritionist celebru.

Locul 2. Cartofii prajiti
Celebrul Dr. Oz avertizeaza ca prin prajire multe dintre alimente se transforma in produse cancerigene. Trebuie sa stii ca painea prajita pe care o consumi dimineata sau cartofii prajiti de la pranz contin acrilamida, o substanta cancerigena care se formeaza in urma procesului de prajire. De asemenea, cu cat vai fi mai prajita felia de paine (sau cartofii), cu atat e mai rau, deoarece are mai multa acrilamida.

Locul 3. Sucurile carbogazoase
Sunt aproximativ 40 de grame de zahar intr-o singura doza de suc. Daca alegi variantele fara zahar nu faci decat sa maresti riscul de obezitate si diabet. Acesti indulcitori artificiali pacalesc creierul sa creada ca a consumat zahar si au un impact semnificativ asupra siluetei tale. Mai mult, indulcitorii artificiali au fost asociati cu un risc crescut de infertilitate si cancer.

Locul 4. Carnea rosie
Aici intra carnea de porc, vita si miel. Numeroase studii arata ca un consum ridicat de carne rosie creste riscul de cancer la colon, stomac si pancreas, scrie site-ul cancerresearchuk.org 
De asemenea, atunci cand carnea rosie este facuta pe gratar sau prajita in ulei se formeaza substante cancerigene.

Locul 5. Conservele
Contin bisphenol-A, compus chimic care a fost asociat cu un risc ridicat de declansare a cancerelor hormono-dependente, printre care se numara cel mamar si cel la prostata.

Locul 6. Popcornul facut la microunde
S-a dovedit ca aceste pungi cu popcorn pe care le folosim pentru cuptorul cu microunde cresc riscul de infertilitate, precum si pe cel de a dezvolta cancer la ficat, testicule si pancreas. U.S. Environmental Protection Agency (EPA) a precizat ca un compus chimic de pe pungile de popcorn are potential cancerigen si a fost asociat cu dezvoltarea tumorilor maligne.

Locul 7. Faina alba rafinata
Un studiu aparut in publicatia Cancer Epidemiology arata ca un consum ridicat si constant de carbohidrati rafinati creste foarte mult riscul de a dezvolta cancer mamar. Din cauza faptul ca au un indice glicemie ridicat, aceste alimente care contin faina alba rafinata cresc nivelul zaharului in sange, favorizand dezvoltarea celulelor canceroase si raspandirea acestora.

Locul 8. Zaharul rafinat
Are un efect similar cu cel generat de faina alba rafinata, generand fluctuatii mari ale glicemiei si hranind celulele canceroase. Astfel, tumorile maligne sunt stimulare sa se dezvolte rapid si sa se raspandeasca in corp. Siropul din porumb este unul dintre cele mai nocive si este folosit in prepararea dulciurilor procesate, a sucurilor, cerealelor si a sosurilor din comert.

Locul 9. Uleiurile hidrogenate
Altereaza structura si flexibilitatea membranei celulare, marind semnificativ riscul de cancer. Grasimile trans care se regasesc in aceste uleiuri hidrogenate au un efect nociv asupra sanatatii.

sursa:cancerresearchuk.org

In : Stiri din Sanatate 


Tags: acestea sunt alimentele cele mai cancerigene