Aceste simptome NU trebuie neglijate

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 26, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru stari de oboseala

Atunci cand este vorba de sanatate, o multime de oameni apeleaza la internet pentru a încerca sa puna ei însisi un diagnostic înainte de a merge la un medic. Dar ce ne facem atunci cand avem dureri si simptome ce nu pot fi diagnosticate de un calculator? Sau cand una dintre simptome este comuna mai multor afectiuni?
Iata 12 cazuri ce nu ar trebui ignorate si ar trebui sa consultati un medic în cazul în care acestea persista:

Extenuarea si durerea sunt severe dimineata
Cand te trezesti, ar trebui sa te simti odihnit si gata de plecare. Daca nu ati petrecut ziua precedenta ajutand prietenii la mutat mobila prin casa sau folosind muschii pe care i-ati odihnit o lunga perioada de timp, nu ar trebui sa te trezesti în durere. Durerile cronice dimineata sunt un semn ca aveti nevoie de un medic.

Nu puteti dormi
Durerea care te trezeste dintr-un somn profund nu ar trebui sa fie ignorata. Daca nu puteti dormi în mod regulat din cauza unei probleme corporale, acest lucru va fi deosebit de extenuant si de periculos deoarece organismul foloseste somnul pentru a se odihni, vindeca, si pentru a se reface.

Durere ascutita într-un punct
Daca simti durere într-o zona specifica si durerea pare sa persiste, ai putea avea de-a face cu ceva mai serios. Artrita sau tunelul carpian pot fi o cauza, dar neinvestigat ar putea sa fie ceva mult mai rau.


Dureri de cap de neoprit
Predarea copiilor toata ziua, sau lucrul într-un mediu stresant este suficient pentru a da cuiva o durere de cap. Însa durerile de cap cronice sunt un semn al unei probleme mai profunde. Ar putea fi deshidratare, dar ar putea fi, de asemenea, ceva ca o masa ce apasa pe cortexul cerebral, sau semne timpurii ale migrenelor hemiplegici.

Dureri menstruale
Pentru unele femei menstruatia poate fi relativ usoara (sau cel mult o neplacere minora), cu minim de crampe, dar daca ai de a face cu dureri abdominale severe s-ar putea sa fie o problema mai complicata.

Disconfort în baie
Problemele de urinare sau defecare, mai ales atunci cand vin însotite de durere nu trebuie niciodata sa fie ignorate. Ce ar trebui sa fie un proces natural nu ar trebui sa se simta dureros. Daca vedeti sange, acela este momentul în care trebuie neaparat consultat un medic.

Durerea dureaza mai mult de 3 luni
Durerea cronica este atat de extenuanta atat pentru sanatatea fizica cat si pentru sanatatea mentala. Acest simptom este, de obicei, un semnal de alarma pentru oricine.

Fie ca este vorba de durere de dinti, dureri de spate, dureri abdominale sau dureri în piept, este un semn pe care corpul tau ti-l transmite ca se lupta cu ceva, si ar trebui sa cauti întotdeauna opinia unui profesionist. Nu te mai îngrijora si obtine raspunsuri.

Sensibilitate la vreme sau la schimbarea brusca a temperaturii

O multime de pacienti cu artrita cronica exprima durere, atunci cand exista o schimbare de vreme, sau atunci cand sunt expusi la frig pentru prea mult timp. Este un semn ca muschii au de-a face cu prea multe într-o singura zi.

Febra neanticipata sau febra fulger
Febra si bufeurile sunt foarte normale atunci cand te confrunti cu lucruri precum menopauza sau o raceala, si este un semn prin care corpul tau îti transmite faptul ca se lupta cu un nou proces sau iritant din sistemul tau. Febrele cronice si schimbarile bruste ale temperaturii corpului sunt un semn de ceva complet diferit. La fel ca un computer, corpul tau se supraîncalzeste, daca are prea mult de lucru. Fii atent la semnale si ia masuri de precautie.

Pierderea simtului tactil sau inflamarea brusca
Atunci cand o parte a corpului tau se umfla, aceasta se datoreaza faptului ca organismul tau trimite sange suplimentar la o anumita regiune din corp pentru a o ajuta sa se vindece. Umflarea sau pierderea nenaturala a simtului într-o anumita parte a corpului ar putea fi un semn ca ceva este în neregula cu sistemul nervos, sau nervii în general.

Dificultati de concentrare
Uneori, durerea poate trece nedetectata, mai ales daca se afla într-o parte a corpului care nu are nervi. Creierul nu poate simti durerea în mod specific, dar uneori se întampla anumite lucruri care cauzeaza creierului dificultati. Nu va jucati niciodata cu creierul vostru!

Epuizarea continua si depresia
Acestea ar trebui sa reprezinte din start o problema, dar adesea oamenii scuza epuizarea cu lipsa de somn sau din cauza stresului. De cele mai multe ori nu este cazul. Depresia si bolile mintale îti pot acapara corpul fara sa îti dai seama si sunt simptome care trebuie luate în serios.

Tratati-va cu respect corpul si niciodata nu ignorati simptome ca acestea daca persista pe perioade extinse de timp.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: aceste simptome nu trebuie neglijate