Aceste pastile fac femeile mai inteligente

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 17, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru anticonceptionale

Un grup de cercetatori de la Universitatea Salzburg din Austria au ajuns la concluzia ca anticonceptionalele au capacitatea de a mari anumite regiuni ale creierului, zone ce raspund de conversatie si memorie, relateaza cotidianul britanic "Daily Mail", potrivit Gandul.

Potrivit oamenilor de stiinta, pilulele contraceptive maresc volumul creierului cu 3 la suta. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii austrieci au studiat diferentele intre creierul barbatilor si cel al femeilor, atat a celor care foloseau aceasta metoda de contraceptie, cat si a femeilor care nu luau pilule.

„Pilulele contraceptive sunt concepute pentru a fi folosite pe perioade indelungate de timp, intotdeauna insa cu recomandarea medicului si cu efectuarea controlului anual obligatoriu. Acesta presupune efectuarea analizelor de sange uzuale si a investigatiilor specifice (examen de secretie vaginala, testul Babes-Papanicolau).

Pentru cei care au curiozitati despre anticonceptionale, e bine de stiut ca pilulele pot fi folosite in siguranta timp de multi ani daca medicul confirma ca nu este nicio problema la controalele anuale. Nu este nevoie de asa-zisele pauze in administrarea la fiecare 2-3 luni, 1 an sau orice alta perioada. Singurele motive valide pentru intreruperea administrarii sunt atunci cand fie medicul recomanda astfel, fie femeia isi doreste sa ramana insarcinata (lucru posibil, de regula, imediat ce s-a intrerupt administrarea).“

Pentru ca anticonceptionalele perturba echilibrul hormonal, nu le lua mai devreme de 18 ani. Unii medici le recomanda chiar de la 21 de ani, asta pentru ca organismul nu este înca maturizat. Este indicat ca nefumatoarele sa nu mai ia contraceptive orale dupa varsta de 40 de ani. In cazul fumatoarelor, varsta maxima este de 35 de ani. La ele, riscul bolilor cardiovasculare este mai mare. Atat fumatul, cat si varsta ­înaintata si administrarea de pilule contraceptive sunt factori care pot duce la aparitia afectiunilor de inima.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: aceste pastile fac femeile mai inteligente