Aceste greseli iti strica bronzul

Posted by Alin Marinescu on Thursday, July 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru bronz corp

Culoarea aramie a pielii devine un ingredient esential pentru frumusetea femeilor în perioada estivala.
Exista totusi o serie de greseli care sunt facute atunci cand se doreste obtinerea unui bronz perfect uniform si sanatos.

Expunerea la soare
Primul nostru gand cand plecam în vacanta este, pe langa relaxare... cat cuprinde, si bronzul cel de toate verile. Ne dorim, daca se poate, sa ne întoarcem cu o piele cat mai cafenie, de aceea avem tendinta sa ne tolanim cat e ziua de lunga pe sezlong sau pe cearsaf, chiar si în intervalul în care medicii interzic cu vehementa expunerea la razele UV. Rezultatul? Arsuri la nivelul pielii care îi pot dauna grav, uneori chiar pe o perioada îndelungata. Conform specialistilor, înca din primavara este recomandat sa stam la soare, pentru ca atunci se creeaza ceea ce ei numesc bronzul de protectie. În acest fel, melanina, pigmentul pe care pielea produce caldura, împiedica razele UV sa ne distruga celulele epidermei.

Asadar, nu sta toata ziua în arsita, pentru ca îti vei face mai mult rau, decat bine.

Cum trebuie sa procedezi?
Cel mai bun moment al zilei pentru bronz este dimineata devreme pana la pranz, cel mai tarziu ora 11.00. Expune-ti bratele si picioarele între 15 si 45 de minute, fara crema de protectie. Temperatura prea ridicata si culoarea pe care o capeti sub razele UV trebuie sa fie principalii factori care sa te ajute sa-ti dai seama cand trebuie sa te acoperi. Fugi de soare cat poti, dupa ora 11.00, iar daca vrei sa iesi de sub umbrela sa îti iei o gustare, foloseste o lotiune protectoare.

Utilizarea necorespunzatoare a cremei de protectie
Unele produse de protectie solara pot bloca efectele benefice ale soarelui, dar ele sunt si absorbite în piele, putand crea o serie de probleme de sanatate. Este vorba despre acele lotiuni care contin octinoxat, retinil palmitat, octocrilen, parabeni. Acestea creeaza un fals sentiment de securitate, duce la supraexpunerea la radiatiile UV, anuland beneficiile vindecatoare si creand probleme de sanatate.

Cum trebuie sa procedezi?
Se recomanda folosirea produselor de protectie solara non-toxice sau a celor care contin ingrediente naturale, mai ales atunci cand stai prea mult la soare si ai nevoie de o protectie suplimentara.

Ochelari de soare purtati gresit
Ochelarii de soare au devenit în mare parte doar o moda, multi trecand peste faptul ca scopul lor principal este sa ne protejeze. În momentul în care o raza de lumina ajunge la nivelul retinei, creierul codifica informatia, activand productia de hormoni si substante care mentin oamenii fericiti si sanatosi.

Cum trebuie sa procedezi?
Purtarea ochelarilor de soare blocheaza receptarea luminii albastre si reduce beneficiile pe care le au razele UV asupra sistemului imunitar. Din aceste motive, purtarea ochelarilor de soare se recomanda doar în cazurile în care lumina soarelui este mai intensa.

Alimentatia necorespunzatoare
Continutul antioxidant din alimente are efect asupra reducerii arsurilor provocate de soare. Radiatiile solare dauneaza pielii prin radicalii liberi, care sunt responsabile de îmbatranirea prematura si unele forme de cancer. Combaterea acestor radicali liberi cu antioxidanti este importanta în prevenirea arsurilor si a oricaror boli conexe pe care le pot dezvolta.

O dieta bogata în antioxidanti este cea mai buna forma de protectie solara si ar trebui sa fie considerata ca parte a unei relatii benefice cu soarele.

Este important sa tii cont de aceste greseli pe care le faci frecvent pentru a avea parte un bronz uniform si sanatos.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: aceste greseli iti strica bronzul