Aceste 3 alimente iti intineresc ficatul

Posted by Alin Marinescu on Sunday, April 23, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru intinerire ficat

Ficatul este un organ vital. Are mai multe roluri, printre care: ajuta digestia, metabolismul, imunitatea. În plus, are rolul de a stoca nutrientii de care organismul are nevoie. Iata care sunt cele 3 alimente care regenereaza ficatul. Este bine sa le incluzi în alimentatia ta.

3 alimente care regenereaza ficatul

1. Usturoiul. Îti va curata ficatul. Enzimele pe care le activeaza vor elimina toxinele. Usturoiul contine alicina si seleniu, care curata si protejeaza ficatul. În plus, acest aliment tine sub control colesterolul si trigliceridele. Acestea pot sa solicite foarte mult ficatul si din acest motiv nu va mai functiona asa cum trebuie. Este indicat sa consumi usturoi proaspat. Este bine sa mananci 2 sau 3 catei de usturoi în fiecare zi. Îl poti include în diferite retete.

2. Grapefruit. Este un aliment bogat în vitamina C, pectina si antioxidanti. Toate acestea ajuta ficatul sa se regenereze. De asemenea, contine antioxidanti care anuleaza efectul radicalilor liberi si au rolul de a detoxifia ficatul. Este bine sa consumi acest aliment si daca ai mancat prea mult sau daca ai avut la masa alimente bogate în grasimi. Este indicat sa consumi 100 de ml de suc de grapefruit pe zi, sau sa mananci fructul întreg.

Ai grija daca iei medicamente! Grapefruit-ul nu este indicat în cazul în care se iau anumite pastile. De aceea este bine sa discuti cu medicul înainte.

3. Sfecla rosie. Este o surasa importanta de beta-caroten. Acesta are rolul de a stimula si de a îmbunatati functiile ficatului. Acest aliment purifica sangele. De aceea poti consuma în fiecare zi sfecla rosie, proaspata. Poti sa o incluzi în salate. Mai jos vei gasi o reteta de salata cu sfecla rosie.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: aceste 3 alimente iti intineresc ficatul