Acesta este cel mai necesar supliment alimentar

Posted by Alin Marinescu on Saturday, August 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Printre minunile oferite de natura se numara si spirulina, o alga microscopica marina considerata a fi cea mai veche planta de pe pamant, aproximativ 3,5 miliarde de ani. Alga este folosita din timpurile indepartate pentru proprietatile sale curative. Aborigenii africani cunosteau proprietatile vindecatoare ale substantelor continute de alga, consumand-o frecvent. Aceasta alga, se spune ca reprezinta secretul longevitatii si vitalitatii lor. In timp, proprietatile acesteia au fost dovedite si stiintific, fiind printre cele mai recomandate produse in lupta pentru incetinirea proceselor de imbatranire ale organismului. Datorita continutului de acizi nucleici, consumul acestei alge creste nivelul acidului uric din oraganism, existand astfel riscul aparitiei calculilor renali si al gutei.

Spirulina este o alga verde cu proprietati nemaipomenite datorita continutului mare de viatamine (B1, B2, B6, B12, E, H), oligoelemente (Fe, Mg, Mn, Zn, K, Na) , fermenti, aminoacizi, Omaga 3 si Omega 6. Toate aceste elemente continute fac din aceasta alga un adevarat medicament. Alga are un caracter amfoter asta inseamana ca este combinatia perfecta intre elemente apartinand atat regnului animal, cat si celui vegetal. Caracterul non-toxic al acestei alge permite administrarea ei copiilor incepand cu varsta de un an si femeilor pe perioada sarcinii, fara a afecta evolutia intrauterina a fatului.

Spirulina este folosita cu succes in curele de dezintoxicare ale organismului. Elementele continute intensifica procesele de regenerare de la nivelul celular, au efect antioxidant, cresc rezistenta organismului in lupta impotriva bolilor. Se stie ca persoanele ce sufera de afectiuni hepatice au o sensibilitate sporita fata de medicamentele de sinteza, care incarca de toxine ficatul. Se recomanda adminstrarea acestei alge in paralel cu tratamentele medicamentoase de lunga durata deoarece ajuta la eliminarea toxinelor si impiedica depozitarea acestora in organism. Printre beneficiile majore oferite se numara si imbunatatirea functiei hepatice si renale, ficatul si rinichiii find principalele organe responsabile de curatirea organismului de toxine.

Supliment alimentar natural, spirulina imbunatateste starea generala a organismului, influentand activitatea tuturor organelor. Se recomanda consumul ei in perioadele in care organismul este supus unui efort intelectual sau fizic prelungit. Admistrata zilnic in cure de o luna, de 2-3 ori pe an, spirulina imbunatateste imunitatea organismului, conferind un plus de energie si vitalitate. Alga are un efect antioxidant foarte puterninc si stimuleaza productia de insulina a organismului, fiind un ajutor pretios in lupta impotriva diabetului. Consumand-o zilnic, sub forma de comprimate, putem tine sub control greutatea corporala deoarece substantele active continute de aceasta inhiba senzatia de foame.

Spirulina este folosita cu success in tratamentele cosmetice pentru ingrijirea tenului, corpului si parului.
Datorita continutului de vitamine, Omega 3, Omega 6, microelemente si macroelemente aceasta reda elasticitatea pielii, previne ridarea tenului si accelereaza procesele de regenerare celulara. Alga este folosita in procedeele de remodelare corporala ca un ingredient miraculos in lupta pentru combaterea aspectului de coaja de portocala. Impachetarile cu alga verde ajuta drenajul limfatic si hidrateaza in profunzime pielea; datorita efectului cicatrizant, alga trateaza cu succes probleme ale pielii ca acneea sau cuperoza.

Industria cosmetica a inceput se valorifice din plin aceasta alga miraculoasa, spirulina. Produsele cosmetice destinate ingrijirii corpului care o contin se remarca prin proprietati emoliente deosebite. Aceste produse imbunatatesc vizibil aspectul pielii care devine mai elastica si mai hidratata. Alga este continuta si de produsle famaceutice sub forma cremelor sau unguentelor recomandate in tratamentul iritatiilor, arsurilor solare, vergeturilor si varicelor. Alga verde este un ingredient pretios al produselor pentru ingrijirea parului degradat, uscat, fragil si lipsit de culoare si stralucire. Pe piata romaneasca putem gasi asfel de produse in magazinele naturiste, unele dintre ele de o calitate deosebita si la preturi destul de accesibile.

Puteti achizitiona spirulina din farmacii sau din magazinele naturiste sub forma de pulbere sau comprimate. Comprimatele sunt destinate uzului intern, fiind administrate cu succes intr-o paleta larga de afectiuni ca medicamente paleative la tratamentul medicamentos alopat sau ca suplimente nutritive. Pulberea poate fi consumata ca atare sau poate constitui baza unuor produse cosmetice naturale preparate in casa, nemaipomenite pentru ingrijirea tenului si parului. In combinatie cu mierea de albine sau galbenusul de ou, produsul are un efect intens de detoxifiere si hidratare a pielii.

Spirulina este recomandata in afectiuni neurologice, deoarece administrarea acesteia pe perioade mai indelungate de timp imbunatateste activitatea cerebrala, imbunatateste memoria, reduce anemia si stresul emotional. Alga este considerata de specialisti secretul longevitatii intelectuale. Eczemele, dermatitele de contact, afectiuni mai grave, cum este psoriazisul pot fi ameliorate prin aplicarea unor creme sau lotiuni care contin alga verde. Persoanele care au probleme de vedere – miopie sau cataracta isi pot imbunatati vazul si stopa evolutia afectiunii de care sufera prin administrarea periodica a suplimentelor nutritive care contin alga verde.

Spirulina este un produs natural versatil care poate fi folosit in curele de preventie sau de dezintoxicare ale organismului, in tratamentele alopate ca medicament adjuvant sau ca supliment nutritiv pentru cresterea imunitatii organismului si a rezitentei acestuia la stres si la efort fizic si intelectual prelungit. Profitati de beneficiile nemaipomentite ale acestei alge si rezultatele vor fi cele dorite.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: acesta este cel mai necesar supliment alimentar