Acest tip de ceai afecteaza puternic dantura

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ceaiurile din fructe uscate au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani, fiind consumate adesea la serviciu sau cand suntem raciti. Acestea vin cu o multitudine de arome racoritoare care ne ofera imediat doza de energie de care simtim nevoia. Insa, specialistii ne recomanda sa renuntam la ele de dragul zambetului nostru. Stomatologii avertizeaza ca acidul din ceaiurile de fructe poate afecta smaltul dintilor. Chiar si o cana cu apa fierbinte, cu o felie de lamaie in ea, este periculoasa, fructul continand de sase ori concentratia de acid citric care se regaseste in fruct. Ceaiurile de fructe si bauturile dietetice ar putea creste pericolul de erodare a dintilor si aparitiei cariei dentare de 11 ori mai mult, arata un studiu recent, publicat in British Dental Journal.

Ceaiul de fructe nu este singurul vinovat de erodarea dintilor. Alimentele si bauturile care contin sare si otet sunt foarte acidice, de aceea se recomanda a nu le consuma intre mese. Este si cazul apei cu lamaie, care consumata la masa ar reduce riscul erodarii dentare la jumatate.“Vinul este acid, asa ca va erodeaza dintii, mai ales vinul alb”, mai spun specialistii. Contrar a ceea ce se stia pana acum, anume ca vinul este bun pentru dinti datorita fenolilor din struguri, vinul este acidic si este rau pentru dinti.

Laptele este cariogen, ceea ce inseamna ca si acest lichid poate provoca degradarea dintilor. Laptele are beneficii masive pentru sanatate, dar trebui sa se bea in timpul mesei si sa nu fie ultimul lucru care se bea seara sau noaptea. “Cea mai buna protectie a dintilor impotriva cariilor dentare sau a eroziunii este proprie saliva “, spune un dentist, citat de The Guardian. in timpul meselor, producem o gramada de saliva, care este apararea naturala a corpului fata de produsele si alimentele care contin acid si sunt alcaline. Desi nu este ideal si este recomandat sa beti apa cu pH neutru, este  mai bine daca in cazul in care consumati o bautura acida in timpul meselor gura sa fie spalata cu saliva.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: acest tip de ceai afecteaza puternic dantura