Acest tip de antrenament poate ajuta cel mai mult la eliberarea de stres

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 6, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru eliberarea de stres

Publicat in ”The Journal of the american Osteopathic Association”, studiul arata ca antrenamentul de grup imbunatateste semnificativ sanatatea emotionala, reducand stresul mai mult decat antrenamentul singur.

Cercetatorii de la New England College of Osteopathic Medicine au observat ca nivelul de stres a scazut cu 26% in cazul celor care au participat la activitati fizice in grup, un procentaj mai ridicat decat cei care s-au antrenat singuri, scrie descopera.ro, care citeaza The Independent.

Studiul a durat 12 saptamani, timp in care cei 69 de participanti au avut de ales daca sa se antreneze in grup sau singuri, plus grupul de control care nu a luat parte la activitati fizice regulate. Acestia au fost studenti in cadrul aceleiasi universitati, deci multi se cunosteau intre ei, ceea ce poate reprezenta un factor care sa influenteze rezultatul: vine mult mai simplu sa te antrenezi cu cei apropiati decat cu necunoscuti.

Avand in vedere acest lucru si, de asemenea, numarul mic de participanti, este nevoie de studii suplimentare care sa confirme acest rezultat. Totusi, rezultatele sunt intarite si de ideea conform careia omul este un animal social, astfel, scaderea nivelului de stres se poate datora si factorului social.

Cei care se tem pentru stabilitatea locului de munca sau care intampina probleme in cuplu, se expun riscului de imbolnavire. Stresul este expresia solicitarii si a tensiunii din intregul organism.Stresul este o problema cu larga raspandire in intreaga lume. Conform studiului Forsa realizat in Europa in anul 2013, dintre cele 1000 de persoane intervievate, 6 din 10 persoane se declara ca fiind stresate in mod constat. In segmentul de varsta 35-45 de ani, aceste valori cresc la 8 din 10 persoane.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: acest tip de antrenament poate ajuta cel mai mult la eliberarea de stres