Acest obicei al unor femei creste riscul de cancer la san

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 30, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru femeie consuma alcool

Femeile sunt predispuse la cancer la san intr-o mai mare masura daca sunt consumatoare de alcool in exces. Potrivit doctorilor scotieni, unul din cinci cazuri de cancer la san este cauzat de alcool. Avertismentul vine in mijlocul unei "epidemii silentioase" a femeilor dependente de alcool sau care beau in excess.

Aproximativ 4.500 de femei din Scotia sunt diagnosticate in fiecare an de aceasta boala, iar expertii au avertizat ca o cincime dintre acestea au fost cauzate de alcool. Femeile de cariera care au un stil de viata precum personajele filmului "Sex and The City" se numara printre cele care beau in exces. Daca alcoolul ar fi eliminat din "dieta" zilnica a scotienilor, 20% din cazurile de cancer de san ar putea fi prevenite, relateaza DailyMail.co.uk.

De asemenea, expertii au declarat ca aceasta forma de cancer a crescut cu 10% mai mult in randul femeilor in ultimii ani si doctorii informeaza despre consumul de alcool si cat de mult poate dauna femeilor in ceea ce priveste diagnosticul de cancer la san. Dr David Morrison, directorul Centrului de Control al Cancerului din Scotia de Vest a declarat: "Cancerul la san este cea mai comuna forma a acestei boli la femei si numarul este in creste in fiecare an."

Nu exista nicio îndoiala ca consumul de alcool poate cauza cel putin sapte tipuri de cancer: cancer oral, cancer esofagian, cancer faringian si laringian, cancer hepatic, cancer al intestinului gros (colon si rect) si cancer de san. Indiferent de cantitate, consumul de alcool creste riscul de cancer. Cu cat mai mult alcool consumati, cu atat creste riscul de a dezvolta cancer. Reducerea consumului de alcool sau – mai bine – eliminarea completa a alcoolului va contribui la reducerea riscului de cancer.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: acest obicei al unor femei creste riscul de cancer la san