Acest fruct lupta impotriva chisturilor ovariene

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 31, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru zmeura

Fructele ajuta la buna functionare a organismului, motiv pentru care ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia zilnica. Fa-ti un obicei din a consuma fructele in sezon, cand le poti cumpara de la piata. Ai sanse mai mari ca acestea sa fie produse la noi, limitand astfel riscul unor adaosuri de chimicale menite sa le pastreze proaspete in timpul transportului.

Cu un bogat continut de minerale, pectine si vitamine, zmeura este ideala pentru a-ti mentine organismul sanatos. Acidul elagic, prezent in cantitati semnificative in acest fruct, previne distrugerea membranei celulare. In plus, zmeura poate ajuta la prevenirea cancerului bucal, la tratarea cistitei, febrei, hipertensiunii arteriale si diabetului. Un sirop de zmeura te poate scapa de afectiuni pulmonare sau raceala, in timp ce ceaiul de muguri de zmeura incetineste formarea chisturilor ovariene.

Cantitatea de carbohidrati si fibre din zmeura
- 1/2 ceasca de zmeura proaspata contine 3.5 grame (net) de carbohidrati plus 4 grame de fibre si are 32 de calorii. 
- 1/2 cana de zmeura congelata are 6 grame de carbohidrati plus 2.5 grame de fibre si 32 de calorii. Recomandabil ar fi ca zmeura congelata sa nu fie indulcita.

Indicele glicemic pentru zmeura
Nu exista nici un studiu glicemic care sa specifice care este indicele glicemic al zmeurei. Unele surse au raportat, comparativ cu alte alimente similare, ca acesta ar fi de aproximativ 40. 1/2 ceasca de zmeura proaspata se estimeaza ca ar avea o incarcatura glicemica de 1.5.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: acest fruct lupta impotriva chisturilor ovariene