Acest dispozitiv te scapa de raul de miscare in masina

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 1, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Producatorul francez Citroen a lansat o pereche de ochelari prin care doreste sa imbunatateasca experienta de calatorie in special pentru pasageri. Acestia se numesc „Seetroen” si sunt special realizati pentru a preveni si „trata” senzatia de rau de miscare asociata calatoriilor atunci cand faci altceva decat sa te uiti pe geam. Intr-o lume in care smartphone-ul sau tableta este un bun partener de calatorie, probabil ca asa ceva este cu adevarat necesar.

Ochelarii Seetroen nu sunt tocmai o pereche de ochelari obisnuiti. Acestia nu au lentile, de exemplu, iar pe langa cele doua orificii, aceasta beneficiaza si de alte doua orificii laterale. In jurul acestor „lentile” au fost atasate tuburi circulare cu lichid albastru umplute pe jumatate. Acestea functioneaza asemeni unui boloboc si pot reda vizual catre pasager senzatia de miscare. Cercurile din partea din fata redau miscarea pe orizontala, in timp ce cercurile de pe laterale redau miscarea verticala.

Intrucat raul de miscare apare atunci cand persoana in cauza nu are un raport vizual pentru miscarile vehiculului in care se afla, acesti ochelari ar trebui sa ofere exact ceea ce lipsea pentru a evita senzatia neplacuta. Conform Citroen, ochelarii Seetroen au fost testati riguros si au avut efect in 95% dintre cazuri, senzatia de rau putand disparea dupa numai 10 minute. Citroen recomanda utilizarea pentru persoane de la 10 ani in sus, intrucat atunci se dezvolta complet urechea interna. In ciuda faptului ca arata ca o pereche de ochelari pentru copii realizata din plastic, Seetroen nu este un produs ieftin. Citroen cere 100 de euro pentru acesti ochelari, acestia fiind „compatibili” cu orice tip de vehicule, de la autoturisme la autobuze, avioane si trenuri. sursa: go4it.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: acest dispozitiv te scapa de raul de miscare in masina