Acest aliment provoaca leziuni in ficat

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru crema de cafea

Exista o serie de alimente care desi se vand în cantitati industriale sunt periculoase pentru sanatate. Nutritionistii americani ne recomanda sa evitam anumite mezeluri, cele care contin prea multe E-uri pe etichete, bauturile racoritoare carbogazoase, energizantele si… crema pentru cafea. Din aceasta lista, cel mai periculos aliment este crema de cafea. Aceasta contine, conform specialistilor americani, dioxid de titan, un blocant al radiatiilor ultraviolete.

Aditivul poate provoca leziuni la nivelul ficatului. S-a demonstrat într-un experiment pe soareci ca aceasta crema provoaca leziunilor la nivelul tesuturilor ficatului. Crema de cafea contine si ulei hidrogenat, care duce la cresterea colesterolului rau dîn sange si poate slabi memoria la adultii de sub 45 de ani. În acelasi timp, consumul de cafea este recomandat de specialisti. Cafeaua are o serie de proprietati importante si e recomandata, în doze moderate, persoanelor care au tensiunea mica. Poate ca ati auzit de multe ori expresia “am nevoie de o cafea ca sa ma trezesc”, e bine chiar daca pare doar o vorba, cafeaua chiar are un efect energizant si ascunde multe alte beneficii la care nici nu te-ai gandit. Desi este contestata de unii si considerata ca fiind un viciu, cafeaua a fost indelung studiata, iar acum consumul acesteia este indemnat chiar de medici, care spun ca cel mult doua cani de cafea pe zi ne ofera un plus de sanatate.

Sfatul nutritionistilor este ca niciun aliment sa nu fie consumat in cantitati exagerate. Orice exces aduce daune corpului uman. La fel, o dieta variata, cu alimente multe, consumate in cantitati mici, pare sa fie cea mai buna varianta pentru un organism sanatos, capabil sa se apere de boli prin propria capacitatae defensiva. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: acest aliment provoaca leziuni in ficat