Aceasta vitamina reduce la jumatate riscul de cancer pulmonar

Posted by Alin Marinescu on Saturday, January 6, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vitamina

O concentratie peste medie de vitamina B6 si de metionina, un aminoacid din structura proteinelor, reduce cu cel putin 50% riscul de aparitie a cancerului pulmonar, potrivit unui studiu efectuat in Europa si publicat in Statele Unite ale Americii, informeaza Mediafax.

Analizele sangvine efectuate pe un esantion de 400.000 de voluntari provenind din zece tari europene au relevat faptul ca pacientii cu concentratii mai ridicate de vitamina B6 si de metionina in sange prezinta riscuri mai mici de a se imbolnavi de cancer pulmonar, indiferent daca sunt fumatori, nefumatori sau fosti fumatori, se afirma in acest studiu publicat in Journal of the American Medical Association. Metionina a fost descoperita destul de tarziu, în 1922, de J. H. Muller. Numele acestui aminoacid a fost dat însa de Odake trei ani mai tarziu, dupa ce a corectat formula gresita a colegului sau (J. H. Muller) iar structura lui a fost descoperita peste înca trei ani de alti doi cercetatori. Metionina este un aminoacid esential ce contine sulf, care actioneaza ca intermediar în sinteza fosfolipidelor.

Participa la detoxifierea ficatului, dar daca nu este convertit corespunzator poate produce ateroscleroza. Acest aminoacid furnizeaza organismului sulf si alte substante necesare dezvoltarii corespunzatoare. Sulful este un element foarte important pentru ca în lipsa lui corpul nu poate produce anumiti antioxidanti. Metionina este folosita pentru tratarea depresiei, inflamatiilor, bolilor de ficat, dezechilibrului hormonal estrogen / progesteron si durerilor musculare.

Surse de metionina
Cantitati mari de metionina (methionine) pot fi gasite în oua, susan, peste, carne, cereale integrale, seminte de dovleac. Legumele, fructele si leguminoasele (mazare, fasole, linte, soia, naut) contin cantitati mici de metionina si de aceea procurarea acestui aminoacid poate fi dificila în cazul vegetarienilor.

Nu este indicat un consum mare de metionina pentru ca aceasta are si efecte adverse grave si astfel încercati sa nu consumati suplimente ce contin acest aminoacid si sa îl procurati doar din alimente.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: aceasta vitamina reduce la jumatate riscul de cancer pulmonar