Aceasta creatura ne va salva viata

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 26, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru castravete de mare

Aceasta creatura marina care traieste pe fundul oceanului este folosita in medicina traditionala chineza de sute de ani, cu toate ca este putin cunoscut in alte tari ale lumii. 

Cu toate acestea, creatura a inceput sa fie tot mai cunoscuta, dupa ce au fost descoperite dovezi care arata ca poate distruge celulele canceroase si stimuleaza sistemul imunitar. 

Cercetarile recente efectuate pe castravetele de mare au demonstrat capacitatea de a distruge celulele canceroase care se formeaza pe pancreas, la san, prostata, plamani, colon, piele si la ficat. Extractul din castravetele de mare s-a dovedit eficient si in distrugerea celulelor leucemice si a celulelor glioblastom.

Nutritiv, castravetii de mare contin un numar impresionant de elemente nutritive valoroase, inclusiv vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, minerale precum magneziu, calciu, zinc si fier.Oamenii de stiinta cred ca compusul cheie responsabil pentru uciderea celuleor canceroase din castravetii de mare este Frondosida A, un compus despre care s-a descoperit ca inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

Cercetatorii au descoperit ca acest compus chimic ucide 95 la suta din celule de melanom, 95 la suta din celulele cancerului de san, 90 la suta din celule de cancer de ficat, si 85- 88 la suta din celule de cancer pulmonar.

Beneficiile acestui compus impotriva cancerului nu se opresc doar la uciderea acestor celule care prin dezvoltarea lor in exces poate sa provoace moarte aorganismului viu. De asemenea, compusul inhiba formarea vaselor de sange (angiogeneza) care transporta nutrienti la tumorile nou formate, eliminand totodata formarea de metastaze .

Sursa: HealthExpertGroup.com

In : Stiri din Sanatate 


Tags: aceasta creatura ne va salva viata