A mancat samburi de caise ca sa scape de cancer si s-a intoxicat cu cianura

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru samburi de caise

Se spune despre samburii de caise ca ar ar avea o substanta in nucleul lor care este recunoscuta pentru efectul ei anticancerigen. insa, chiar daca au devenit destul de populari in ultimii ani, trebuie sa fii foarte atenta la consumul acestor samburi, deoarece pot sa fie foarte periculosi pentru sanatate.

Samburii de caise contin o substanta numit amigdalina, care se transforma in cianura in momentul in care sunt consumati. Amigdalina (vitamina B17) a fost folosita in 1845 ca tratament impotriva cancerului, dupa ce doi chimisti francezi i-au descoperit proprietatile, insa ea a fost considerata prea toxica si cercetarile au fost oprite. 

Un barbat din Australia de 67 de ani s-a intoxicat cu cianura dupa ce a luat o cantitate prea mare de extract din samburi de caise. Potrivit raportului semnalat in The British Medical Journal, barbatul scapase de cancerul la prostata si consuma acest extract ca sa se asigure ca tumoarea nu va recidiva. 

Timp de 5 ani de zile, el a luat zilnic cate doua lingurite cu extract din samburi de caise si trei tabelte dintr-un supliment naturist care are la baza tot extractul din samburi de caise. Astfel ca, in fiecare zi, se intoxica cu 17,32 de miligrame de cianura. in timpul unei interventii chirurgicale, medicii au descoperit in sangele lui un nivel ridicat de cianuri si lipsa oxigenului in sange. 

Simptomele intoxicatiei cu cianura sunt: greata, febra, durerile de cap, sete accentuata, insomnie, letargie, dureri musculare, stare de confuzie, nervozitate, tensiune arteriala scazuta.

in cazul unei expuneri indelungate se poare ajunge la coma, insuficienta pulmonara si deces. 

Din fericire, barbatul a scapat de pericol, insa el a decis sa continue tratamentul cu extract din samburi de caise, in ciuda avertismentelor oferite de medici. ”Medicamentele pe care le luam dupa ureche, in special cand vorbim despre acest tratament cu extract din samburi de caise, sunt adesea luate in doze mult prea mari si fara sa se cunoasca pe deplin efectele adverse pe care le au asupra sanatatii. Pacientii au tendinta de a se concentra doar pe efectele benefice, fara sa ia in calcul si pericolele care-l pandesc atunci cand administreaza cantitati prea mari din acest traament. Farmacistii ar trebuie sa le specifice pacientilor care doresc aceste suplimente ca nu exista dovezi stiintifice care sa le ateste eficienta si sa le vorbeasca despre efectele adverse care pot sa apara”, explica medicul care l-a tratat pe barbatul australian Dr. Alex Konstantatos, citat de Australian Journal of Pharmacy. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: a mancat samburi de caise ca sa scape de cancer si s-a intoxicat cu cianura