A aparut in magazine ananasul roz

Posted by Alin Marinescu on Thursday, July 13, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ananas roz

O varietate de ananas obtinuta prin modificare genetica, cu tenta roz, care a ajuns recent pe rafturile magazinelor din Statele Unite, a devenit deja virala pe retelele de social media, informeaza UPI.

Productia ananasului roz, un fruct dezvoltat de companii precum Del Monte si Dole, a început în 2005, iar Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite (FDA) a aprobat la sfarsitul anului trecut comercializarea sa în magazine.

Schimbarea de nuanta a fost realizata de specialisti cu ajutorul licopenului - pigmentul care da culoarea rosie tomatelor si pepenelui verde - prin modificarea enzimelor ce determina galbenul, specific pana acum, al ananasului.

Noua specie de fruct, numita oficial Ananas comosus si neoficial botezata ''Rosé'', ar fi mai dulce decat varietatea originala, galbena.

Ananasul roz care a ajuns în ultimele luni pe rafturile magazinelor se dovedeste extrem de popular printre utilizatorii de Instagram care au publicat deja nenumarate imagini cu fructul modificat genetic, precizeaza sursa citata.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: a aparut in magazine ananasul roz