Așa combați paraziții intestinali!

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, February 1, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru seminte de dovleac

Pentru eliminarea paraziților intestinali și stimularea imunității, încearcă aceste remedii naturiste care au efect antifungic, antibacterian, antiviral.

Semințele de dovleac
Contra teniei și a ascarizilor, poți lua un amestec de semințe de dovleac cu miere și lapte astfel: zdrobești sau macini un kilogram de semințe de dovleac crude, apoi le amesteci cu o jumătate de kilogram de miere și 100 ml de lapte. Iei aceste leac în 3 reprize în următoarele 3 ore, urmat de 3 lingurițe de ulei de ricin.

Lămâia
Dacă folosești lămâie la gătit, nu arunca semințele sau coaja. Rade coaja unei lămâi și zdrobește-i semințele, apoi lasă-le la macerat 2 ore într-o cană cu apă clocotită. La final, pune 3 lingurițe de miere, amestecă, strecoară și bea maceratul înainte de culcare.

Morcovii
Pentru combatarea teniei și a oxiurilor sunt recomandați morcovi rași. Timp de 7-8 zile, rade în fiecare dimineață un morcov și mănâncă-l pe stomacul gol, cu câteva minute înainte de micul-dejun. 

Migdalele
Au efect antiparazitar, calmează iritațiile intestinale și stopează dezvoltarea paraziților intesinali. Aceste efecte se datorează concentrației mari de acizi grași din migdale.

Cimbrul
Una dintre ierburile cele mai bune pentru stimularea timusului, o glandă de care depinde buna funcționare a sistemului imunitar, este cimbrul. Uleiul de cimbru oprește dezvoltarea paraziților din tractul intestinal.
Poți folosi cimbrul și sub formă de tinctură, în combinație cu tinctură de pelin și levănțică, în părți egale. Din acest amestec iei o linguriță diluată cu puțină apă, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Pentru a fi eficientă, cura trebuie urmată pe o perioadă de 14 zile.

Oregano
Uleiul de oregano conține antioxidanți care reduc efectul radicalilor liberi, acționează contra paraziților intestinali, este antiviral, antibacterian și antifungic.

Cuișoarele
Uleiul esențial de cuișoare este cunoscut pentru capacitatea de a distruge ouăle paraziților intestinali din corp. Cuișoarele au acțiune antibacteriană, antifungică și antivirală.

Rodia
Coaja copacului de rodie este folosită în bolile digestive ca diareea sau dezinterie. Fructul elimină paraziții intersinali, fiind astringent.

Usturoiul
Te protejează de paraziți, bacterii, fungi. De asemenea, stimulează corpul să elimine metalele grele.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: așa combați paraziții intestinali!