93% dintre sticlele cu apa imbuteliata sunt contaminate cu particule de plastic

Posted by Alin Marinescu on Sunday, March 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Un studiu despre apa imbuteliata arata ca aproape toata contine particule de plastic. Universitatea de stat din New York a realizat testele si din 250 de esantioane verificate 93% erau contaminate. Vorbim despre unele dintre cele mai cunoscute marci internationale comercializate in noua dintre cele mai populate tari.

In medie, fiecare litru contine cam 10 particule de grosimea unui fir de par. Cercetatorii cred ca aceste bucati provin din capac, in momentul in care este desfacut. Nu se stie inca ce impact au particulele de plastic asupra sanatatii, dar acest studiu reprezinta un punct de plecare catre cercetari in aceasta directie.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat ca va demara cercetari privind potentialele riscuri ale plasticului din apa imbuteliata. in studiul Universitatii din New York au fost analizate 259 de sticle de din 9 tari (SUA, China, Brazilia, India, Mexic, Indonezia, Liban, Kenya si Thailanda) si au fost incluse in cercetare 11 branduri care vand apa imbuteliata. Dintre cele 259 de sticle analizate, doar 17 nu contineau particule de plastic.

Oamenii de stiinta au concluzionat ca apa imbuteliata contine o cantitate de plastic de cel putin doua ori mai mare decat apa de la robinet. Cel mai intalnit tip de plastic din sticlele cu apa este polipropenul, folosit in fabricarea capacului.

Printre brandurile testate de studiu se numara Aqua (imbuteliata de Danone), Aquafina (PepsiCo), Bisleri (Bisleri International), Dasani (Coca-Cola), Epura (PepsiCo), Evian (Danone), erolsteiner (Gerolsteiner Brunnen), Minalba (Grupo Edson Queiroz), Nestlé Pure Life (Nestlé), San Pellegrino (Nestlé) si Wahaha (Hangzhou Wahaha Group).

sursa: digi24.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 93% dintre sticlele cu apa imbuteliata sunt contaminate cu particule de plastic