9 alimente foarte nutritive si cu putine calorii

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, March 22, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru salata de rucola

A venit primavara si, cei mai multi dintre noi, se gandesc deja la curele prin care sa scape de kilogramele in plus adunate peste iarna. Din fericire, cele mai comune fructe si legume au un continut foarte mic de calorii astfel ca putem tine usor evidenta cu ajutorul unui bol obisnuit.

Rucola – 4 calorii intr-un bol 

Salata cu gust usor amarui este un aliat de nadejde in lupa cu kilogramele pentru ca este saraca in toate lucrurile de care trebuie sa ne ferim, inclusiv calorii. in schimb, este plina de fibre, vitamina A, vitaminele C si K, precum si alti nutrienti, inclusiv potasiu. Este perfecta pentru salate, supe. Unele studii au aratat ca are un efect de imbunatatire a vietii sexuale prin blocarea absorbtiei toxinelor care reduc libidoul. 

Varza – 22 de calorii 

Crocanta, dulce si perfect accesibila. Este plina de minerale, vitamine, fibre si fitonutrienti care previn cancerul prin glucosinolatul si sulforafanul continute, in general, in toate cruciferele. Varza rosie contine in plus si antocianine si alte substante naturale care contribuie la refacerea celulelor si impiedica raspandirea celor canceroase. 

Grapefruit – 39 de calorii in fiecare jumatate de fruct 

Foarte buna pentru sanatatea inimii, aceste fructe contin vitamina C, acid folic si potasiu, alaturi de pectina, o fibra solubila care ajuta organismul in prevenirea ateroslerozei. Roz sau rosii, fructele contin deopotriva vitamina A si licopen, acesta din urma protejand arterele de stresul oxidativ. 

Ciupercile – 15 calorii 

Sunt pline de antioxidanti, alaturi de potasiu, vitamina B si fibre. Totodata, sunt o buna sursa de vitamina D, minerale si fosfor. 

Rosiile – 22 de calorii

Contin licopen, actioneaza ca un filtru impotriva ultravioletelor si reduc colesterolul rau. in plus, au potasiu, fibre si vitamina C. 

Spanacul – 7 calorii

Bogat in fier, spanacul contine si acid folic, vitamina K, antioxidanti, betacaroten, vitamina C si luteina. Aceasta din urma protejeaza ochii de degenerescenta maculara. 

Usturoiul – 4 calorii in fiecare catel

 Usturoiul ajuta organismul in lupta impotriva cancerului si a infectiilor urinare. O dieta bogata in usturoi tine infectiile antimicrobiene departe. Pentru a extrage maximum de beneficiu din aceasta leguma maruntiti-o sau zdrobiti-o cu 10 minute inainte de a o gati. in acest fel substantele anticancer pe care le contine raman in cantitate mai mare in organism decat daca gatim usturoiul imediat ce l-am curatat.   

Ceapa – 32 de calorii 

Studiile de laborator au aratat ca bulbii de ceapa protejeaza organismul de endometrioza si cancer. 

Ridichi – 19 calorii 

Sunt pline de potasiu, acid folic, antioxidanti si compusi de sulf care ajuta digestia. Frunzele contin de sase ori mai multa vitamina C si calciu decat bulbii.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 9 alimente foarte nutritive si cu putine calorii