9 alimente care accentueaza nuanta bronzului

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 23, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru nuanta bronzului

Nu mai este un secret ca toata lumea abia asteapta sa vina vara ca sa se bronzeze, iar cand spun asta nu ma refer doar la femei, pentru ca si barbatii stiu ca un corp bronzat le pune mai bine in evidenta muschii. Avem la dispozitie o vara intreaga sa capatam acea culoare aramie mult ravnita, dar ce te faci daca te bronzezi greu din cauza culorii pielii?

De multe ori nici bine nu se termina vara ca bronzul da semne de plecare. Desigur, este un proces normal ca doar pielea se innoieste in permanenta. Nu vrei sa stii cum sa-ti pastrezi bronzul cat mai mult timp? Pe langa zecile de produse de pe piata care promit asta, iata ca tot alimentele de la indemana ne dau o mana de ajutor. Pentru asta trebuie sa citesti randurile urmatoare!

Ceea ce nu stiti este faptul ca nu trebuie sa stai ore in sir la soare, chiar si in intervalul 11-16, care nu este recomandat. Va puteti bucura rapid de un bronz frumos si sanatos daca aveti grija la alimentatie. Este vara si avem la dispozitie o gramada de fructe si legume, dar doar unele dau rezultate minunate, dupa cum au stabilit si studiile. Se crede ca organismul are nevoie de alimente care sa fie bogate in beta-caroten, care sa stimuleze productia de melanina. Aceasta este responsabila de culoarea pielii. Obtinand un bronz sanatos, acesta va fi si mai rezistent. De ce? Un bronz fortat la prea mult soare este intens pana se jupeste pielea. Ideea este sa nu te jupesti ca sa obtii un bronz durabil. Care sa fie alimentele minune? Iata:

1.Morcovii 
Sunt foarte cunoscuti pentru continutul bogat in beta-caroten. Daca alegi o cura cu morcovi, cu siguranta vei avea rezultatele dorite. Ideal este sa-i consumi cruzi fie simplu fie in salate sau sub forma de suc proaspat. Odata fierti isi pierd o parte din proprietati. Este recomandat sa-i consumi in mod regulat vara, daca vrei un bronz perfect, altfel nu te va ajuta.

2.Fructele exotice
Cand sa mearga mai bine daca nu vara? Iti recomand sa consumi mango, care este extrem de bogat in beta-caroten si vitamina E. In plus vei preveni si aparitia ridurilor fine. Fructul de mango aduce o multime de beneficii pentru sanatate si este pacat ca multi nu stiu de ele. Nu este de neglijat avand in vedere ca previne si diverse tipuri de cancer. 

3.Frunzele de salata rosie
Culoarea rosiatica se datoreaza continutului de antioxidanti, care o sa va ajute sa va bronzati frumos si sanatos. Partea buna este ca le puteti consuma oricand in combinatiile de alimente dorite.

4.Dovleacul
Si dovleacul contine cantitati importante de beta-caroten la fel ca si morcovii si asta datorita culorii portocalii. Te ajuta sa obtii un bronz la fel de minunat ca si cu ajutorul morcovilor.

5.Varza rosie
Intra tot in categoria alimentelor bogate in antioxidanti, datorita culorii rosii si daca o consumati in diverse combinatii si cat mai des nu veti avea cum sanu obtineti un bronz atragator. In plus va ajuta sa dati jos cateva kilograme in plus.

6.Rosiile
Sunt de departe vedetele verii si ar trebui sa profiti de ele cat mai mult. Nu de alta, dar te ajuta si sa slabesti ca sa treci proba costumui de baie si te ajuta sa obtii si un bronz rapid si sanatos. Dieta cu rosii este una dintre cele mai sanatoase cure din lume si este necesar sa o tii toata vara.

7.Ardeii grasi
Se pot gasi in diverse culori, care sunt chiar necesare pentru a avea o piele sanatoasa care sa permita o bronzare sanatoasa si anume rosu, galben, verde si portocaliu. Nu ai cum sa dai gres cu ardeii grasi. Sunt si accesibili si ne putem bucura de ei o vara intreaga. As putea spune ca daca va cumparati toate culorile de ardei grasi, este ca si cum ati consuma din toate alimentele necesare pentru un bronz perfect, mai ceva ca morvovul. Si iata ca si acestia va ajuta sa slabiti sanatos si usor.

8.Pepenele rosu
Este de mare ajutor vara cand il gasesti din plin. Este accesibil si iti permite sa-l consumi intr-o cantitate mare. Plus de asta nu ingrasa absolut deloc, ba chiar va ajuta sa slabiti sanatos si sa va detoxifiati corespunzator si este mai usor sa obtii o piele aramie cu ajutorul lui. Spre deosebire de consumul de morcovi sau dovleci, in cazul acesta este o placere si mai mare de consum pentru ca satisface si pofta de dulce.

9.Patrunjelul
Datorita culorii verzi este bogat in antioxidanti si multe alte substante necesare pentru o piele sanatoasa. Faca parte din categoria ierburilor aromatice, care trebuie sa fie nelipsite din orice fel de mancare am consuma. Chiar daca aveti deja un aliment preferat dintre cele mentionate anterior, puteti sa imbinati si cu consumul de patrunjel in diverse alte combinatii. Pentru cine nu stia, si patrunjelul va ajuta sa slabitit usor si sanatos. Puteti chiar sa-l congelati ca sa va bucurati tot timpul anului de el.

Ce uleiuri ne ajuta sa avem un bronz frumos

Ati vazut care sunt cele mai bune alimente care va inchid in mod natural culoarea pielii, dar sa stiti ca mai sunt si alte alimente:
Caisele
Pepenele galben
Laptucile
Telina galbena
Capsunile
Ciresele
Piersicile galbene

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 9 alimente care accentueaza nuanta bronzului