81% dintre români suferă de afecţiuni gingivale

Posted by Alin Marinescu on Friday, July 6, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Aproximativ 81% dintre români suferă de sensibilitate dentară şi afecţiuni gingivale, potrivit rezultatelor obținute în urma campaniilor „Zâmbește România“. 

Una dintre cele mai importante companii din domeniul medical anunță lansarea celei de-a șaptea ediții a campaniei „Zâmbește România“, ducând astfel mai departe misiunea de a îmbunătăți sănătatea orală a românilor. 
 
„După șase ani de acțiuni și eforturi continue, ne bucurăm să vedem rezultate încurajatoare și să aflăm că audiența noastră, formată până acum din copii și adolescenți, și-a însușit regulile elementare de igienă orală. În acest an ne orientăm atenţia asupra părinților lor şi adulţilor în general, întrucât datele arată că 81% dintre români suferă de probleme ce țin de sensibilitatea dentară și afecțiunile gingivale. Această incidenţă este cea mai mare din ţările Europei Centrale şi de Est analizate, de aceea e vital să facem un pas strategic și să comunicăm cu adulții despre aceste probleme orale specifice, încercând să le insuflăm un grad mai mare de responsabilitate pentru zâmbete sănătoase pe întreg parcursul vieţii lor”, spune Sylwia Piankowska, general manager în cadrul GSK Consumer Healthcare, România și Balcani. 
 
În ciuda numărului mare de români afectați, potrivit studiilor, cei mai mulți dintre aceștia nu folosesc produse de igienă orală specializate, fie pentru că nu percep simptomele ca aparținând unor afecțiuni, fie pentru că le acceptă şi atunci evită mâncărurile care le produc disconfort.
 
Statisticile mai arată că segmentul terapeutic (sensibilitate dentară și afecțiuni gingivale) a reprezentat astfel, în anul 2017, doar 23% din totalul de pastă de dinți achiziționată.
 
În cadrul campaniei vor avea loc acțiuni de informare menite să-i ajute pe români să înţeleagă simptomele şi modalităţile de ameliorare ale sensibilităţii dentare și problemelor gingivale.
 
De asemenea, caravana „Zâmbește România“ va fi prezentă în cadrul unui festival pentru a invita participanții la testarea live a sensibilităţii dinților și a sănătăţii gingiilor. Din campanie va face parte și mini-serialul cu celebrități, ocazie prin care ele vor să dezvăluie experiențele lor de îngrijire specială a zâmbetelor.
 
„Nu trebuie să neglijăm sensibilitatea dentară și sângerările gingivale, căci, în timp, acestea se pot agrava. În cazul sângerărilor gingivale lăsate netratate, se poate ajunge chiar la pierderea dinților. Suntem încrezători că prin acțiunile Zâmbește România în 2018 vom reuși să creștem gradul de informare în ceea ce privește sensibilitatea dentară și sângerările gingivale, vom face România să zâmbească sănătos”, a adăugat Sylwia Piankowska.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 81% dintre români suferă de afecţiuni gingivale