8 motive să bei apă cu lămâie în fiecare dimineață

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Lămâile au numeroase beneficii pentru sănătate, printre care puternice proprietăți antibacteriene și antivirale, având o eficacitate sporită în stimularea sistemului imunitar.

Lămâile conțin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, potasiu și pectină, substanțe care ajută organismul să se apere împotriva infecțiilor.

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineață: ajută digestia

Apa cu lămâie ajută la eliminarea toxinelor din organism. Datorită compoziției sale, foarte asemănătoare cu cea a salivei și a acidului clorhidric conținut de sucurile gastrice, sucul de lămâie ajută ficatul să producă bila, etaptă importantă în procesul de digestie.

Lămâile sunt, de asemenea, bogate în minerale și vitamine, acestea având rolul de a reduce din toxinele care se acumulează în tractul gastrointestinal. De altfel, Societatea Americană de Cancer recomandă pacienților care suferă de cancer să bea apă călduță cu lămâie, extrem de benefic în stimularea tranzitului intestinal.

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineață: un diuretic eficient

Sucul de lămâie favorizează eliminarea rapidă a toxinelor din organism și are un rol benefic în menținerea sănătății sistemului urinar.

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineață: întăreşte imunitatea

Datorită conținutului ridicat de vitamina C, lămâia luptă cu succes împotriva răcelilor și a bolilor respiratorii, în timp ce potasiul stimulează sistemul nervos.

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineață: echilibrează pH-ul sangvin

Bogat în acid citric și vitamina C, sucul de lămâie, consumat regulat, poate reduce aciditatea din corp.

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineață: îmbunătățește aspectul pielii

Vitamina C și antioxidanții din lămâi contribuie la ștergerea ridurilor și a petelor de pe ten, pielea devenind mult mai luminoasă în timp. De asemenea, sucul de lămâie este util în combaterea acneei, având un puternic efect cicatrizant.

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineață: oferă energie

Mirosul de lămâie energizează și stimulează buna dispoziție prin reducerea nivelului de anxietate și a stărilor depresive.

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineață: te scapă de respirația urât mirositoare

Băută dimineața, pe stomacul gol, apa cu lămâie combate halena (respirația urât mirositoare). Totodată, este de ajutor și dacă suferi de sângerări ale gingiilor, cât și de infecții ale gâtului (datorită proprietăților antimicrobiene).

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineață: ajută la slăbit

Lămâia conține o substanță numită pectină, compus care reduce din pofta de mâncare. De altfel, studiile au arătat că persoanele care au ținut diete alcaline au slăbit rapid mai multe kilograme.

De reținut: Apa în care stoarcem sucul de lămâie trebuie să fie călduță (la temperatura camerei), pentru a fi mai ușor de digerat, iar lămâile să fie, de preferat, bio.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 8 motive să bei apă cu lămâie în fiecare dimineață