8 greseli pe care le faci cand mananci light. Cum te ingrasi fara sa iti dai seama

Posted by Alin Marinescu on Friday, December 30, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mananci light reteteculinare.ro

Nu intotdeauna alimentele reduse in calorii sunt si cele mai sanatoase pentru organismal tau. Vezi cu ce le poti inlocui, astfel incat sa te bucuri de beneficiile lor.
Femeile par a fi programate sa verifice caloriile tuturor alimentelor pe care le consuma in timpul unei zile. Insa pentru a arata si a te simti bine, exista anumite momente in zi cand este recomandat sa consumi mancare ceva mai bogata in calorii.
O cunoscuta nutritionista de peste hotare, Theresa Albert este de parere ca ceea ce conteaza de fapt este calitatea caloriilor si nu numarul acestora, cand vine vorba de mentinerea sanatatii. In cazul in care corpul tau nu primeste nutrientii de care are nevoie, acestuia ii va fi mai greu sa piarda din greutate. Mai mult, daca el primeste calorii bogate in proteine si fibre, vei atinge nivelul de saturatie si vei sta departe de dulciuri.
Mai jos, iti prezentam cele mai frecvente alimente pe care le consumi pentru continutul lor scazut de calorii, dar care nu te ajuta sa te mentii sanatoasa. Vezi cu ce le poti inlocui.

Biscuiti vs. Nuci
Renunta la biscuiti in favoarea nucilor, care contin acizi grasi Omega 3 ce transmit creierului informatia de saturatie, in timp ce carbohidratii din biscuiti fac exact opusul. Mai mult, nucile nu contin sodiu, ceea ce inseamna ca nu te vei mai balona.

Piept de pui vs. Pulpa de pui
Pulpa de pui contine 34 de calorii in plus fata de pieptul de pui, insa acea carne ceva mai inchisa la culoare va creste nivelul de fier din organismal tau si astfel vei preveni eventuale crize de anemie. In plus acele cateva grame de grasimi saturate iti vor taia pofta de mancare.

Iaurt degresat inghetat vs. inghetata din lapte de cocos
In loc sa consumi un iaurt inghetat, care este bogat in zahar, dar scazut in grasimi si nu iti va tine de foame, e de preferat sa mananci o inghetata din lapte de cocos, ale carei grasimi cresc nivelul colesterolului “bun” din sange, il scad pe cel “rau” si te ajuta sa reduci circumferinta abdomenului.

Crema de smantana degresata vs. Guacamole
In afara de gust si cativa nutrienti, crema de smantana degresata nu-ti aduce niciun beneficiu, fata de guacamole care este bogat in antioxidanti, fibre si potasiu si te ajuta sa controlezi tensiunea arteriala. De asemenea, betacaroten-ul lupta impotriva cancerului si a bolilor de inima.

Snack-uri vegetale  vs. Popcorn
Cu o cantitate dubla de sodiu fata de chips-urile din cartofi, snack-urile vegetale pacalesc adesea datorita denumirii bio, insa nu au niciun rol in mentinerea sanatatii. In schimb, popcorn-ul contine foarte mult antioxidanti, datorita continutului minim de apa.

Gem vs. Unt de arahide
Pentru a nu te mai simti infometata, renunta sa intinzi gem pe paine si opteaza pentru untul de arahide, care desi contine de doua ori mai multe calorii fata de gem, proteinele si uleiurile din compozitia lui va creste nivelul de energie al corpului tau pentru o perioada lunga de timp.

Omleta vs. Oua fierte
In locul unei omlete pufoase, a carei consistenta a fost obtinuta dupa adaugarea de arome, consuma oua fierte, care vor aduce organismului tau un plus de vitamina A, D, B, E si K si acizi esentiali de Omega 3, cei mai importanti nutrienti pentru ochi, inima, creier si oase.

Branza degresata vs. Branza bogata in grasimi
Branza contine cantitati egale de proteine si grasimi, iar in cazul in care o preferi pe cea fara grasimi, stomacul tau nu va rezista foarte multe ore si iti va cere din nou mancare. Nu e recomandat sa consumi branza la fiecare masa, insa atunci cand mananci, alege-o pe cea bogata in grasimi, pentru a nu fi nevoita sa mananci din nou peste foarte putin timp.

Sursa:   www.perfecte.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 8 greseli pe care le faci cand mananci light. cum te ingrasi fara sa iti dai seama