8 alte utilizari ale aspirinei de care nu stiai

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 9, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru aspirina

De cele mai multe ori avem la indemana diferite produse pe care insa nu stim ca am putea sa le folosim si pentru alte intrebuintari inafara de cele dedicate.

Un exemplu in acest sens este banala aspirina. Toata lumea stie ca este recomandata atunci cand racesti. Totusi, aspirina nu esteindicata  numai pentru raceala, ci poate fi o solutie pentru o multime de probleme cu care ne confruntam zilnic.

In tratarea matretei

Te-ai gandit vreodata ca aspirina te poate ajuta sa scapi de matreata ? Daca raspunsul este nu, atunci iti recomandam sa incerci sa zdrobesti doua aspirine pe care sa le amesteci cu sampon. Solutia rezultata aplica-o pe par si lasa-o sa actioneze timp de doua-trei minute, dupa care te poti clati. Repeta inca o data tratamentul si apoi clateste.

Te scapa de semne

Atunci cand esti tanara si ai un iubit extrem de pasional, se intampla sa te trezesti dimineata cu cateva muscaturi. Daca semnele sunt vizibile atunci poti folosi aspirina pentru a masa zona respectiva dupa care clateste-o cu putina apa.

In combatererea iritatiilor

Daca ai iritatii pe piele, atunci poti prepara o solutie din cateva aspirine zdrobite si pudra de talc, pe care sa o folosesti de doua ori pe zi pentru a scapa de problema aparuta.

Tratament anti-bataturi

Bataturile de pe picioare sunt foarte neplacute. Un bun tratament anti-bataturi este aspirina.

Mai exact, acesta se obtine folosind sase aspirine zdrobite, jumatate de lingura de suc de lamaie si jumatate de lingura de apa. Rezultatul obtinut aplica-l pe batatura iar apoi inveleste zona respectiva cu un prosop umezit cu apa calda. Deasupra prosopului pune o punga de plastic si lasa tratamentul sa isi faca efectul timp de 20 minute dupa care poti indeparta prosopul si punga. Pasul final este sa masezi zona respectiva cu o piatra ponce.

Dezinfectant de maini

Aspirina mai poate fi folosita si ca dezinfectant de maini. Tratamentul se obtine amestecand aspirina cu zeama de lamaie iar rezultatul este un sapun ce te scapa de bacterii precum si de pete.

Elimina petele de la transpiratie

Un alt rol al aspirinei este acela de a indeparta petele de la transpiratie. Acestea pot fi indepartate folosind doua aspirine amestecate cu o jumatate de cana de apa calda, iar compozitia rezultata va fi lasata timp de cateva ore pentru a actiona. De asemenea, aceasta poate fi folosita si pentru a indeparta si alte tipuri de pete de pe haine.

Tine florile in viata

Pune doua aspirine in vaza de flori si vei vedea cum acestea vor parea proaspete mult mai mult timp decat in mod normal.

Vindeca muscaturile insectelor

Daca ai fost muscata de o insecta iar durerea si uritatia nu vor sa dispara, pune o aspirina pe locul respectiv si vei vedea cum usor usor acestea vor disparea.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 8 alte utilizari ale aspirinei de care nu stiai