8 alimente care trebuie mancate pe stomacul gol

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru afine
Adesea, oamenii nu aleg corect alimentele pe care sa le consume la micul dejun si astfel pierd beneficiile mancatului pe stomacul gol. Lipsa de timp ne determina de multe ori sa ne multumim cu un covrig sau cu alte produse de patiserie, care nu sunt deloc indicate la primele ore ale zilei.

Acest obicei trebuie neaparat schimbat, deoarece consumarea alimentelor potrivite pe stomacul gol îti va oferi energia de care ai nevoie, dar si mineralele si vitaminele necesare unui organism sanatos. Daca nu stii ce anume sa consumi dimineata, chiar si atunci cand esti pe fuga, verifica lista de mai jos.

Oua
Omleta de dimineata este sfanta! Ouale sunt o sursa importanta de proteine sanatoase si le poti manca sub orice forma doresti. Daca le preferi ochiuri, ai grija la cantitatea de ulei pe care o folosesti, dar si la tipul acestuia.

Afine
Afinele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe din lume. Acestea ajuta memoria si îmbunatatesc circulatia sangelui. De asemenea, afinele scad presiunea sangelui. Poti consuma afine la micul dejun fie într-o salata de fructe, fie cu iaurt sau cereale.

Nuci
Nucile sunt bogate în seleniu, mineral ce ajuta la diminuarea efectelor date de acidul din stomac, dar si la echilibrarea pH-ului. Astfel, sansele sa suferi de ulcer scad considerabil. Este recomandat sa mananci cel putin 5 nuci pe zi, amestecate cu cereale sau goale.

Ovaz
Ovazul, fie ca este vorba de faina sau de fulgi, îti ofera fibrele necesare unei digestii sanatoase, reduce nivelul de colesterol din sange si îti ofera o senzatie de satietate pentru mult timp. De asemenea, acesta îti protejeaza si stomacul de acidul clorhidric folosit în digerarea alimentelor.

Papaya
Fructul de papaya contine o enzima numita papaina, care îmbunatateste digestia si reduce riscul de a suferi de cancer de colon. De asemenea, papaya este bogata în vitaminele E si C, substante ce te protejeaza de radicalii liberi. Este bine sa mananci papaya de cel putin trei ori pe saptamana la micul dejun.

Faina de hrisca
Consumand hrisca pe stomacul gol, vei aduce foarte multe beneficii organismului, deoarece este bogata în proteine, fier si vitamine. Poti adauga hrisca în smoothie-uri, clatite sau o poti consuma în combinatie cu alte cereale.

Germeni de cereale
Doar doua lingurite consumate zilnic contribuie la îmbunatatirea sistemului digestiv. De asemenea, aceste doua lingurite de germeni îti mai ofera 15% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina E si 10% din cantitatea zilnica recomandata de acid folic. Germenii de cereale sunt o alternativa sanatoasa a cerealelor din magazine, care contin de cele mai multe ori zahar si conservanti.

Fructe
Micul dejun este cel mai bun moment pentru a te bucura de beneficiile fructelor. Pe stomacul gol, fructele sunt digerate rapid, iar substantele hranitoare sunt absorbite în totalitate.

În filmuletul de mai jos vei afla care sunt celelalte alimente pe care ar trebui sa le consumi pe stomacul gol, dar si ce mancaruri nu ar trebui sa consumi la micul dejun.

Deoarece micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, consumarea alimentelor potrivite este esentiala pentru asigurarea unui nivel optim de energie pe durata întregii zile, dar si pentru mentinerea starii de sanatate.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 8 alimente care trebuie mancate pe stomacul gol