7 trucuri sa te antrenezi in timp ce mergi pe jos

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, July 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mers pe jos

Dintre toate alegerile pe care le poti face pentru a slabi si pentru a te mentine in forma, mersul pe jos reprezinta cea mai usoara varianta, sigura si ieftina. Mersul pe jos se poate transforma intr-o activitate distractiva cu obiective accesibile. Iata cateva sugestii ce te pot ajuta sa extragi cat mai multe beneficii din mersul pe jos.

1. Mergi pe jos in fiecare zi 
Incearca sa mergi vioi cel putin 30 de minte in fiecare zi, sau timp de o ora, de patru ori pe saptamana. Secretul este sa mergi continuu, fara pauza. Daca ai o greutate 68 de kilograme, mersul pe jos, pe teren drept pe o distanta de 5,5 kilometri, ajuta la arderea a aproximativ 300 de calorii. Acest lucru inseamna ca daca urmezi sfaturile noastre ai putea arde peste 1100 de calorii pe saptamana. Daca nu poti petrece atata timp mergand pe jos, incearca sa o faci mai des, pe distante mai scurte.

2. Numara pasii 
Cumpara-ti un pedometru simplu sau alt dispozitiv de fitness pentru a putea contoriza cati pasi faci zilnic. Exista si aplicatii pedometru pentru smartphone care te pot ajuta in felul acesta. Tineste intial un numar de 5000 de pasi zilnic, iar apoi incearca sa ajungi la 10000 de pasi. Iar in loc sa mergi de la birou acasa si invers, inearca sa introduci mersul pe jos pe parcursul intregii zile pentru a reusi sa-ti atingi obiectivele.

3. Alege variantele mai complicate 
Renunta la lift si alege scarile pentru a ajunge acolo unde doresti. Lasa-ti masina acasa si mergi pe jos pana la locul de intalnire. Mergi pe jos spre serviciu, sau macar incearca sa mergi cat mai mult in timpul zilei. Daca trebuie sa ajungi mai repede undeva, in loc sa faci pasi mai mari, mai bine faci pasi mici si grabiti.

4. Balanseaza-ti bratele 
Indoaie-ti bratele intr-un unghi de 90 de grade si impinge-le din umeri. Misca-ti bratele in opozitie cu picioarele (du bratul drept inainte in acelasi timp cu piciorul stang si invers). Incheieturile bratelor trebuie sa fie ferme, degetele desclestate si coatele aproape de corp. O balnasare viguroasa a bratelor ofera un ritm mai rapid si un antrenament mai bun pentru partea superioara a corpului.

5. Iesi din rutina 
Incearca ceva diferit. De exemplu, mareste viteza de deplasare pentru un minut sau doua la fiecare cinici minute de mers pe jos. Sau alterneaza 1 kilometru de mers rapid cu 2 kilometrii de mers mai lejer. Variaza si suprafetele pe care mergi. Dupa ce mergi pe un teren drept alege sa urci o panta sau niste scari. Mersul pe iarba arde mai multe calorii decat mersul pe asfalt. Mersul pe nisip creste capacitatea de ardere a caloriilor cu 50%.

6. Foloseste greutati in maini
A cara greutati in maini in timp ce mergi ajuta la un consum caloric mai mare, insa iti poate afecta incheieturile si musculatura bratelor. De aceea, ar fi bine sa alegi pentru inceput greutati mici, de maxim jumatate de kilogram in fiecare mana, iar apoi sa cresti greutatea treptat. Greutatile nu trebuie sa cantareasca mai mult de 10% din greutatea ta corporala.

7. Alege cu grija incaltarile 
Vrei sa te simti confortabil atunci cand mergi pe jos. Pantofii care sunt special creati pentru mersul pe jos au talpa flexibila si partea de la calcai rigida pentru a preveni alunecarea piciorului dintr-o parte in alta. Insa pentru un teren obisnuit, aproape orice pereche de pantofi confortabili, usori si fara toc sunt buni pentru tine.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 7 trucuri sa te antrenezi in timp ce mergi pe jos