7 semnale care iti arata ca trebuie sa merci cu copilul la medic

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 1, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru copil la medic

Boala unui copil este o experienta grea pentru orice parinte, dar multe probleme pot fi evitate daca simptomele sunt recunoscute la timp.

Fii atenta la urmatoarele sapte semne, care nu trebuie ignorate, deoarece pun în pericol sanatatea copilului.

1. Cresterea alunitelor
Daca o pata asimetrica, cu diverse nuante de culoare sau mai mare de 6 mm apare pe corp sau o alunita existenta se mareste, acestea sunt semne ca cel mic ar trebui sa fie vazut de catre un medic.

2. Caderea parului
Cauza acestei probleme este ascunsa, de cele mai multe ori, în interiorul organismului. Motivul este lipsa de vitamine, dar pentru un diagnostic corect este indicata vizita la un pediatru.

3. Schimbari de dispozitie
O reducere brusca a apetitului, probleme la adormire sau greutate în miscari, acestea sunt cele mai importante simptome care ar trebui verificate de catre un specialist.

4. Cresterea capului
Un cap marit este absolut normal la copiii mici, dar acesta nu ar trebui sa se mareasca din ce în ce mai mult, pentru ca altfel poate fi semnul unei anumite anomalii.

5. Diminuarea auzului 
Daca un copil nu reactioneaza la stimuli exteriori si nu raspunde cand îl strigi pe nume, probabil ca are probleme cu auzul. Aceasta stare ar trebui verificata cu un ORL-ist.

6. Sete continua
Cererea continua si aparent inofensiva de a bea ceva poate indica probleme serioase de sanatate. Daca setea apare la fiecare 15 minute, atunci ar fi bine sa mergeti împreuna la doctor.

7. Sforait galagios
Daca sforaie încet este în regula, dar daca de la varste fragede cel mic are un somn galagios, ceva este în neregula cu respiratia lui. Este periculos ca aceste semne sa fie ignorate, deoarece indica prezenta unei infectii.

sursa:feminis.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 7 semnale care iti arata ca trebuie sa merci cu copilul la medic