7 profesii care afecteaza personalitatea si psihicul uman

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, April 17, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Exista profesii care afecteaza grav personalitatea si psihicul uman. Fie ca este vorba de obiceiuri sau emotii, experientele de la locul de munca isi pot pune serios amprenta pe ce deciziile din viata personala. Inca din copilarie aflam cat de important este sa stim catre ce domeniu ar trebui sa ne indreptam pentru a atinge succesul profesional, insa nimeni nu vorbeste despre cum putem fi afectati pe parcursul timpului de activitatea pe care o desfasuram, scrie topbuzz.com. Conform specialistilor, exista profesii care afecteaza serios psihicul unei persoane. Ba mai mult, anumite domenii pot afecta fundamental personalitatea oamenilor. Printre acestea, cel mai puternic impact il au:

Avocat 
Avocatii vor cauta intotdeauna trucuri care sa ii faca sa dea bine intr-o confruntare, chiar si in viata de zi cu zi, cand nu au in totalitate dreptate. 

Contabil 
Traiesc foarte profund in lumea cifrelor exacte si au tendinta sa le transfere in viata personala. Ei devin teribil de plictisitori, iubitori de a face lucrurile cat mai clar si in conformitate cu planul, urasc orice schimbari si inovatii. 

Doctor
Doctorii sunt cel mai grav afectati de profesia lor. La urma urmei, acolo se confrunta cu decese, durere si suferinta. Prin urmare, ca mecanism de protectie, acestia dezvolta cinismul, indiferenta si impenetrabilitatea emotionala. Psihologii le recomanda acestora sa impartaseasca experientele emotionale cu cei dragi si sa incerce sa lase toate grijile la locul de munca. 

Militar 
In armata exista disciplina, ordine si subordonare, care nu pot decat sa-si lase amprenta asupra unei persoane. De cele mai multe ori, cei care lucreaza in regim militar transfera ordinele armatei in viata personala si devin adevarati tirani acasa. 

Jurnalist 
Cel mai mare dezavantaj al persoanelor care au ales aceasta profesie este o dorinta de a atrage atentia asupra persoanei lor. Aceast comportament este pus pe seama statului permanent in spatele „scenei“, fiind fortati sa scoata mereu in evidenta articole, reportaje sau intervievati. 

Psiholog 
Si aici avem un cerc vicios. Psihologii incearca sa trateze traumele emotionale ale pacientilor, dar pot cadea victimele acestora. Se pot lasa influentati de trairle pacientilor, preluand o parte din emotiile acestora.   

Profesor 
Profesorii, chiar si in viata de zi cu zi, sunt constant implicati in procesul de invatare, avand impresia stiu mai multe decat toti ceilalti. Acestia pot deveni aroganti si cu simt de superioritate ceva mai profund decat toti ceilalti.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 7 profesii care afecteaza personalitatea si psihicul uman