7 motive pentru care ai nevoie de uleiul de ricin in rutina ta de frumusete

Posted by Alin Marinescu on Thursday, February 15, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ulei de ricin

Obtinut din planta numita ricinus communis, uleiul de ricin contine foarte multi acizi grasi. Grasimile monosaturate aflate in procent de 80% in uleiul de ricin, sunt folosite in idustria de frumuste pentru diferite creme hidratante ajutand la regenerarea celulelor. Uleiul de ricin poate fi pastrat la orice temperature ceea ce il face sa fie un ingredient foarte usor de folosit.

Favorizeaza cresterea parului
Uleiul de ricin favorizeaza cresterea parului si ajuta la o mai buna circulatie a sangelui in scalp, ceea ce stimuleaza cresterea parului. Utilizati-l ca o masca de par, incalzindu-l cu mainile si faceti-va un masaj pe scalp cu ulei de ricin. Folositi-l ca o masca regeneratoare pentru par si veti observa imediat beneficiile acestui produs, nu doar ca parul va creste mai repede dar va fi si mult mai stralucitor.

Indeparteaza matreata
Tocmai deoarece contine atat de multi acizi grasi uleiul de ricin este remedial perfect impotriva matretii. Uleiul de ricin este binecunoscut si pentru efectele sale antibacteriene si antifungice. Folositi o masca de par asa cum am mentionat si mai sus, in fiecare zi si veti observa ca parul este mai curat, iar scalpul nu mai este deloc uscat.

Previne subtierea parului
Uleiul de ricin contine acizi grasi omega 6 care stimuleaza crestearea parului, si acizi grasi omega 9 care controleaza pierderea de apa din par si il fac mai maleabil. Este suficient sa folositi o masca de par pe baza de ulei de ricin si firul de par va fi mai puternic.

Ajuta la cresterea sprancenelor
Asa cum puteti folosi uleiul de ricin pentru cresterea parului de pe cap, acesta este recomandat si pentru sprancene. Folositi un tub de rimel pe care l-ati terminat si puneti ulei de ricin in acel recipient. In fiecare seara inainte de culcare dati-va cu ulei de ricin pe sprancene pentru a stimula crestea parului si a avea sprancene mai sanatoase.

Previne si reduce vergeturile
Uleiul de ricin contine acizi grasi cu Omega 3 care ajuta la reducerea pigmentarii pielii produsa de vergeturi si de asemenea stimuleaza cresterea unui tesut sanatos de piele. Acesta ajuta si la minimizarea inflamatiei vergeturilor. Puteti aplica ulei de ricin pe pielea cu probleme asociat cu crema de corp preferata.

Vindeca buzele si calcaiele crapate
In lunile de iarna aerul rece ne afecteaza pielea si aceasta va deveni foarte uscata. Uneori este dificil sa gasim produsele potrivite pentru a o repara si pentru a remedia efectele nocive pe care frigul le are asupra pielii noastre. Un bun remediu pentru buzele crapate este uleiul de ricin aplicat inainte de balsamul de buze. De asemenea este recomandat sa folositi ulei de ricin pe calcaiele crapate pentru a hidrata pielea si a evita sa aveti un aspect urat al talpilor.

Hidrateaza mainile si cuticulele uscate
Uleiul de ricin contine vitamina E, care este bine cunoscuta pentru proprietatile ei calmante si hidratante. Aplicandu-l pe mainile crapate acesta va hidrata pielea in profunzime. De asemenea insistati in zona cuticulelor deoarece acestea se vor imuia si vor fi mai usor de indepartat.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 7 motive pentru care ai nevoie de uleiul de ricin in rutina ta de frumusete