7 ingrediente periculoase din lotiunile de corp

Posted by Alin Marinescu on Monday, July 10, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lotiunile de corp

Cui nu ii plac lotiunile de corp? Ele fac pielea catifelata si moale, miros frumos, nu dau pielii un aspect uleios, dimpotriva, se absorb cat ai clipi. Cu toate astea, ele nu sunt atat de inofensive precum par. Pentru a fi atat de eficiente, multe lotiuni de corp din comert contin substante daunatoare sanatatii sau ingrediente care nu au fost testate suficient, pe parcursul unor perioade mari de timp, pentru a se sti cu precizie daca sunt nocive sau nu. 

Daca citesti eticheta la o crema sau lotiune de corp, o sa constati ca lista de ingrediente nu este chiar atat de scurta. Produsele de infrumusetare sunt bogate in tot felul de ingrediente cu nume complicate, care, desi nu-ti place sa te gandesti la asta, ajung in corpul tau si raman acolo pentru multa vreme.
Care sunt cele mai nocive ingrediente din lotiunile de corp?

Butilat Hidroxianisol (Butylated Hydroxyanisole - BHA) 
BHA este un conservant care poate tulbura sistemul endocrin si are potential cancerigen. De asemenea, despre acest conservant s-a aratat ca poate provoca tot felul de alergii la nivelul pielii.

DMDM Hidantoina (DMDM Hydantoin) 
Acest ingredient se gaseste in aproximativ 20% din producele cosmetice si este un iritant pentru piele si ochi. El face parte din categoria formaldehidelor despre care s-a descoperit ca sunt cancerigene.

Parfum 
Parfumul din produsele cosmetice nu inseamna nici pe departe petale de flori adaugate in compozitie, ci un amestec de chimicale care sa reproduca un miros natural de flori sau fructe. Printre substantele care se folosesc in compozitia parfumurilor se numara ftalatii, substante care interfereaza cu activitatea sistemului endocrin, dar si cu buna functionare a aparatului reproducator.

Parabeni (butylparaben, isobutylparaben, methylparaben, propylparaben, ethylparaben) 
Parabenii se gasesc in foarte multe produse cosmetice si sunt de multe feluri (butilparabeni, isobutilparabeni, metilparabeni, propilparaben sau etilparabeni). Acesti parabeni sunt de fapt conservanti care previn formarea de bacterii si fungi in produsele cosmetice, insa s-a aratat ca prezenta lor in organism poate duce la dereglari hormonale si cancer la san.

Retinil palmitat (Retinyl Palmitate) 
Aceasta substanta este un derivat al vitaminei A. Partea proasta este ca soarecii care au fost expusi la aceasta vitamina, in timpul testelor, au facut tot felul de tumori. Despre aceasta substanta s-a mai descoperit ca poate afecta ADN-ul si poate duce la diverse inflamatii in organism.

Trietanolamina (Triethanolamine - TEA) 
Trietanolamina este un ingredient care are ca scop echilibrarea nivelului pH-ului din piele, insa, folosit pe termen lung poate fi daunator. El poate duce la aparitia iritatiilor, dar si la dereglari tiroidiene sau diverse tipuri de cancere.

Uleiuri minerale 
Cand citesti pe eticheta unui produs ca are in compozitie uleiuri minerale, te gandesti ca este un lucru bun si ca pielea ta va fi mai hidratata. De fapt, aceste uleiuri imbatranesc prematur pielea, incarca porii si ii dau un aspect tern. 

Care sunt cele mai sanatoase moduri in care sa iti hidratezi pielea? 
In loc sa arunci cu banii pe produse cosmetice scumpe si cu ingrediente complicate, alege produse carora le intelegi compozitia. Cele mai sanatoase produse pentru piele sunt cele naturale: uleiul de masline, uleiul de migdale, uleiul de argan, untul de cocos, gelul de aloe vera, untul de shea, cremele de galbenele si ceara, untul de cacao, untul de mango.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 7 ingrediente periculoase din lotiunile de corp