7 indicii ca să deosebești un prieten adevărat de unul toxic

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 22, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru 7 indicii ca să deosebești un prieten adevărat de unul toxic

Oamenii "toxici" sunt acele tipuri de persoane care se folosesc de cei din jurul lor, inclusiv de cei pe care îi numesc prieteni.
Este posibil să ai în preajma ta un astfel de prieten, fără să realizezi. Iată câteva trăsături care îți arată că ai un prieten fals:

Te caută când are nevoie de tine
Un prieten adevărat te va căuta pentru că pur și simplu îi lipsești și vrea să știe ce mai faci. În schimb, un prieten toxic te va căuta de cele mai multe ori când are nevoie de ajutorul tău.

Încearcă să te schimbe
O persoană care ține cu adevărat la tine te va accepta așa cum ești, cu defecte și calități. Dar un prieten fals va încerca permanent să te schimbe, părând mereu nemulțumit de ceea ce faci sau spui.

Nu se bucură pentru reușitele tale
Un prieten toxic va deveni brusc foarte nemulțumit atunci când ai succes. Va încerca să minimalizeze importanța reușitelor tale și va părea invidios. Pe de altă parte, un prieten adevărat se va bucura alături de tine și va căuta modalități prin care să sărbătoriți reușita.

Nu cedează
Relațiile de prietenie se bazează pe empatie și pe echilibru. Fiecare trebuie să știe când și cât să cedeze pentru ca prietenia să fie una frumoasă și de durată.
Dar un prieten toxic nu va face asta. O astfel de persoană nu face compromisuri și insistă ca de fiecare dată să aibă ultimul cuvânt.

Nu empatizează
Când treci printr-o situație dificilă, un prieten adevărat va încerca să te ajute, să te încurajeze și să-ți ofere sprijin moral. În schimb, un prieten toxic va părea complet insensibil la suferința ta și își va vedea pur și simplu de viață fără să pară afectat de problemele tale.

Te șantajează emoțional
Un fals prieten se va folosi de sentimentele tale pentru a obține de fiecare dată ceea ce își dorește. Șantajul emoțional este una dintre metodele prin care știe că nu va da greș, astfel că de fiecare dată când nu îi faci pe plac se va supăra și îți va face reproșuri.

Nu îți acceptă ceilalți prieteni
De obicei, un prieten toxic nu îi va accepta pe ceilalți prieteni ai tăi, fiind critic și ostil la adresa lor. Va încerca să-i pună într-o lumină proastă atunci când îți vorbește despre ei, accentuându-le defectele.

Sursa: www.eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 7 indicii ca să deosebești un prieten adevărat de unul toxic