7 idei de gustari perfecte intre mese

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, March 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Micul dejun este masa principala a zilei, insa nu trebuie sa iti incarci foarte mult stomacul daca vrei sa ai energie pana la masa de pranz. Multa lume se intreaba ce au voie sa manance intre mese, atunci cand apare des senzatia de foame. Iata mai jos cateva idei delicioase si hranitoare.

7 idei delicioase ca sa iti stapanesti foamea:

1. Shake de banane cu cereale
Bananele contin magneziu, mineralul responsabil de activarea energiei in caz de moleseala sau oboseala. Stoarce 2 banane cu un blender si amesteca-le cu fulgi de ovaz sau cereale din grau integral. Cerealele contin fibre si te ajuta la activitatile aglomerate de peste zi, conferindu-ti spirit de sportiv.

2. Mezeluri dietetice
Sunca de curcan presata este geniala pentru momentele in care nu iti mai poti stapani foamea. Consumata cu salata verde sau castraveti, carnea de curcan isi dezvolta si mai mult proprietatile anticancerigene iar continutul de seleniu este benefic pentru functionarea metabolismului hormonului tiroidian.

3. Soia verde
Fierbe soia verde si consuma cu rosii. Vei capata mai multa forta intr-o zi de lucru datorita proteinelor prezente in aceasta planta.

4. Iaurt cu cereale
Iaurtul semidegresat cu cereale este ideal in zilele aglomerate. Iaurtul de casa previne indigestia si cancerul de colon.

5. Ton cu ceapa verde
Ceapa verde purifica si regenereaza organismul pana la nivel celular, amelioreaza diabetul si previne cancerul. Tonul este o sursa bogata de proteine, iar daca il consumi intre mese, vei fi mai sprinten ore indelungate.

6. Legume
Morcovi, ardei, ceapa, rosii, castraveti – Acestea sunt legumele pe care le poti introduce fara nicio remuscare in orice salata, alaturi de putina branza slaba de vaci. Morcovii imbunatatesc vederea, ardeii sunt de ajutor in afectiuni precum colicii intestinali si previn imbatranirea prematura, ceapa are antioxidanti care tin la distanta radicalii liberi provocatori de cancer, rosiile contin licopen (dusmanul tumorilor canceroase). Cat despre castraveti, acestia nu ingrasa deoarece contin in proportie de 90% apa.

7. Ciocolata de casa
Interzisa de multi nutritionisti, ciocolata de casa poate fi o solutie atunci cand nu mai ai nicio putere de munca. Zaharul si cacaoa te vor ajuta sa iti refaci fortele. Faptul ca ciocolata de casa e delicioasa si te ridica de la pamant in caz de epuizare nu o transforma intr-un aliment de consumat in mod permanent.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 7 idei de gustari perfecte intre mese