7 alimente care te ajuta sa dormi mai bine

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 15, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Daca suferi de insomnie si ai un somn agitat, probabil ca ai incercat deja o multime de tratamente. Daca acestea au dat roade, esti o norocoasa. Daca nu ai gasit inca remediul pentru problema ta, incearca sa consumi cat mai des aceste alimente care iti vin in ajutor.

Miere de albine. Cu o ora inainte de culcare, bea un pahar de apa la temperatura camerei cu o lingura de miere de albine pe care o dizolvi in el. Acest truc te relaxeaza si iti pregateste organismul pentru somn. Mierea calmeaza si reduce starea de agitatie.
Bananele. Bananele sunt o sursa bogata de potasiu. Mineralele joaca un rol important in problema pe care o ai. Mineralele pe care bananele le contin au un efect sedativ si te ajuta sa dormi mai bine.
Nucile. Nucile maresc nivelul de serotonina, hormonul responsabil de fericire. De asemenea contin minerale care imbunatatesc calitatea somnului si te ajuta sa dormi bine.
Ciresele. Ciresele sunt bogate in melatonina. Aceast hormon te ajuta sa ai un somn linistit si te calmeaza.
Ceaiul din plante. Ceaiul negru si ceaiul verde contin cafeina, care trebuie evitata in a doua jumatate a zilei. Consuma ceaiuri din plante pentru ca te vor ajuta sa tratezi insomnia si nervozitatea. De exemplu, o cana de ceai de musetel sau valeriana poate face minuni inainte de culcare.
Strugurii. La fel ca si ciresele, strugurii sunt bogati in melatonina. Acest hormon te ajuta sa controlezi ciclul somn-trezire. Vinul facut din anumite soiuri de struguri poate sa contina un nivel ridicat de melatonina, insa cu toate acestea alcoolul nu este indicat inainte de culcare. Cel mai bine este sa mananci struguri proaspeti.
Ouale. Ouale contin anumiti amino acizi care au un rol important in tratarea insomniei.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 7 alimente care te ajuta sa dormi mai bine