7 alimente care iti ofera energie

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 2, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru 7 alimente care iti ofera energie

Incarca-ti bateriile cu alimente care iti sporesc nivelul de energie, vitalitate si-ti confera o stare de bine!

Orez brun

Bogat in magneziu, o minerala care ajuta la productia de energie extrasa din proteine si carbohidrati, orezul brun te va ajuta sa-ti mentii vitalitatea in cote optime pe tot parcursul zilei. Un ingredient versatil, orezul brun poate fi servit ca garnitura alaturi de forma in care preferi sa-ti servesti proteinele (peste, carne, nuci).

Miere

O lingura de miere este echivalentul natural pentru o bautura energizanta. Cu un index glicemic scazut, acest indulcitor natural actioneaza ca un combustibil care se elibereaa in timp pentru muschi in timpul sportului si ajuta la regenerarea organismului dupa efort. Poti adauga miere atat in iaurtul de dimineata cat si in ceaiul de la ora cinci.

Banane

Pentru ca sunt compuse mai mult din zaharuri (glucoza, fructoza si sucroza) si fibre, bananele sunt un aliment care confera o doza generoasa de energie. Alaturi de unt de arahide sau de migdale, cu cereale sau ca atare, bananele iti te vor incarca pana la pranz.

Fasole

Indiferent ca esti vegetariana sau „carnivora”, carbohidratii complexi din compozitia fasolei iti vor oferi forta si vigoare, indiferent ca alegi sa consumi acest aliment de sine statator, in salata sau intr-un burrito.

Somon

Somonul e bogat in Omega 3, acizi grasi care scad nivelul colesterolului si reduc riscul afectiunilor cardiace. Dar acest peste roz contine si proteine, vitamina B6, niacina ai riboflavina – doua substante care ajuta organismal sa transfome alimentele consumate in energie. Alaturi de salata, spanac sau orez, somonul iti alimenteaza bateriile.

Oua

Ouale constituie cea mai completa forma de proteine si sunt absorbite de corp in proportie de 97%. In plus, acopera 30% din necesarul de proteine al organsimului pe o zi si contine toti aminoacizii de care corpul tau are nevoie pentru a reconstrui fibra musculara. Fie ca le preferi fierte, prajite sau in omleta, sa nu subestimezi valoarea energetica a acestui aliment!

Iaurt

Desi il poti alege dintr-un curcubeu de arome, iaurtul in forma naturala este cel mai sanatos. Fie ca alegi sa il consumi la micul dejun sau intre mese, acest aliment bogat in magneziu (o minerala indispensabila eliberarii de energie in celule) adauga si un plus de calciu dietei tale. Mai mult, probioticele din iaurt sprijina digestia si accelereaza metabolismul.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 7 alimente care iti ofera energie