7 alimente care ard grasimile si accelereaza metabolismul

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, February 17, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ardei iute

O serie de produse alimentare te pot ajuta in lupta cu nedoritele kilograme in plus. Potrivit nutritionistilor, cheia pentru a pierde din greutate este optezi pentru mancare de calitate, sanatoasa, bogata in nutrienti. La care se adauga hidratarea corecta si odihna.

E bine de stiu ca anumite alimente sunt mult mai utile atunci cand vine vorba de regim alimentar. iti prezentam mai jos cativa aliati de nadejde:

Ardeiul iute – acesta contine capsaicina, o substanta care te ajuta sa arzi mai usor caloriile. Iar ca bonus, capsaicina previne declinul metabolic asociat cu varsta si favorizeaza longevitatea, potrivit one.ro.

Cerealele integrale – sunt bogate in fibre si reprezinta alegerea perfecta atunci cand vrei sa slabesti. Studiile de specialitate au demonstrat ca poti arde de doua ori mai multe calorii daca optezi pentru cerealele integrale in defavoarea produselor alimentare procesate. Consumul de cereale integrale (orez brun, orez salbatic, quinoa, bulgur, orz, painea neagra, ovaz, secara, etc.) previne maladiile cronice si contribuie la prelungirea sperantei de viata.

 Ceaiul verde contine un compus denumit EGCG, care accelereaza metabolismul. Antioxidant puternic si natural, ceaiul verde este renumit si pentru stimularea sistemului imunitar, imbunatatirea memoriei etc.

 Carbohidratii complecsi aduc beneficii multiple sanatatii, iar printre acestia se numara si lintea. Ea este bogata in fibre si proteine (ceea ce ofera o senzatie de satietate timp indelungat), iar avantajul este ca are putine calorii, situand-o in top atunci cand vine vorba despre curele de slabire.

 Carnea slaba nu trebuie sa lipseasca din componenta niciunui regim alimentar sanatos si echilibrat. Ea este o sursa importanta de vitamine, minerale si proteine de calitate superioara necesare pentru o buna functionare a organismului. Totusi, este necesar sa respectam cateva reguli de preparare si consum: trebuie sa evitam folosirea uleiului in pregatirea ei, se recomanda carnea la gratar, cuptor, fiarta sau la aburi. Pentru a ne pastra silueta, carnea nu trebuie combinata cu cartofi sau orez, ci, mai degraba, cu legume si salate verzi/crude.

 Lactate cu continut redus de grasimi - bogate in calciu si vitamina D, lactatele degresate reprezinta o alternativa sanatoasa atunci cand esti la dieta.

 Cafeaua - poate ca nu te asteptai ca acest produs sa fie inclus in top, dar potrivit cercetatorilor, bautorii de cafea au rata metabolica mai mare cu 16% decat cei care consuma cafea decofeinizata. Licoarea neagra are unele avantaje de necontestat pentru sanatate si starea generala de bine. Ar trebui sa stim ca o ceasca de cafea creste capacitatea de a face efort fizic datorita efectului energizant pe care il are asupra organismului. Totodata previne si oboseala musculara.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 7 alimente care ard grasimile si accelereaza metabolismul