6 trucuri pentru a scapa de indigestie

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 13, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru indigestie

Indigestia inseamna arsuri gastrice, balonare, crampe, greata si chiar varsaturi, simptome deloc placute care pot prevesti un ulcer sau o gastrita. Cauzele indigestiei sunt excesele alimentare, cafeaua si alcoolul, prajeala, mancarurile prea condimentate, combinatiile alimentare nefericite, bauturile acidulate, mancarea nesanatoasa, stresul si sedentarismul.

Zilele de sarbatoare, dar mai ales ziua de 1 Mai, sunt acele momente in care cu greu rezitam tentatiilor culinare de tot felul, astfel ca, inevitabil, organismul ne este dat peste cap. Iata cativa pasi simpli prin care poti scapa rapid de indigestie:

1. Bea un pahar de apa calduta cu lamaie

Apa calda cu lamaie stimuleaza digestia si accelereaza tranzitul intestinal. Lamaile sunt bogate in vitamine si minerale care ajuta la eliminarea toxinelor din tractul digestiv, mentinandu-l in acest fel sanatos.

2. Apeleaza la otetul de mere

Da, otetul de mere pe care il mai folosesti din cand in cand la salate, poate acum sa-ti redea pofta de viata. Doua lingurite cu otet de mere si una cu suc de lamaie, combinate intr-un pahar cu apa calduta constituie un bun remediu home-made pentru indigestie. Serveste aceasta bautura inainte de masa.

3. Bea un ceai de ghimbir

Pe langa faptul ca este foarte bun in tratarea racelii, ghimbirul ajuta la calmarea crampelor stomacale si este un adevarat remediu pentru greturi, gaze intestinale, balonare.

4. Consuma multe fibre

Daca mesele tale au prea putine fibre, atunci cu siguranta treci prin stari de indigestie si constipatie. Cu cat cresti consumul de fibre, cu atat stomacul tau se va simti mai confortabil. Fibrele ajuta la curatarea intestinelor si la accelerarea digestiei. Consuma cat mai multe legume si fructe in fiecare zi si nu vei mai avea probleme digestive.

5. Bea un iaurt

Iaurturile contin bacterii sanatoase necesare pentru o buna digestie. Daca ai indigestie si bei un iaurt, simptomele vor fi reduse considerabil. Iaurtul este foarte bun si ca remediu pentru constipatie.

6. Fa miscare

O simpla plimbare in aer liber te poate ajuta sa grabesti digestia, sa te simti mai usoara si plina de energie. Exercitiile yoga sunt, de asemenea, foarte bune pentru reducerea stresului si anxietatii, care au un impact direct asupra sistemului digestiv.

Pentru prevenirea indigestiei, medicii recomanda plimbarile in aer liber, mesele regulate, evitarea stresului si exercitiile fizice.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 6 trucuri pentru a scapa de indigestie