6 superalimente pentru luna mai

Posted by admin. on Tuesday, May 12, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Luna mai este una dintre cele mai importante perioade de peste an pentru refacerea proviziilor de fibre, potasiu şi vitamine din organism. În plus, în această lună legumele şi fructele au un gust inconfundabil amplificat de cantitatea mare de zahăr şi de vitamina C.

Caise. Nimic nu se compară cu o caisă galben-portocalie, proaspăt culeasă de pe ram! Caisa e bogată în vitamina A şi C, în potasiu, antioxidanţi, zaharuri şi fibre. Sezonul caiselor începe în luna mai şi se încheie abia în septembrie.

Spanac. Nu mai are nevoie de nici o prezentare când vine vorba de gust. Este foarte bogat în vitamina A şi C, antioxidanţi şi acid folic. Nutriţioniştii britanici susţin că luna mai este cea mai potrivită pentru a fi consumat pentru că, odată matur, îşi pierde din proprietăţi.

Năsturel. Este apreciat pentru gustul lui uşor pişcăcios şi puternic. E cultivat în apa de izvor şi are o valoare nutritivă ridicată, fiind bogat în vitamina C şi A, magneziu, calciu, fier şi acid folic. Se recomandă în luna mai, chiar dacă îl găsim până în octombrie, pentru că salata de năsturel ajută inclusiv la întărirea rădăcinii firului de păr.

Salata. După atâtea murături, o salată cade la casa sufletului! E bogată în vitamina C şi A, calciu, potasiu şi fier. Chiar dacă sezonul ei începe în mai şi ţine până în noiembrie, aceasta e luna în care proprietăţile salatei sunt la apogeu.

Ridichi. Gustoase şi uşor pişcăcioase, ridichile sunt vedetele salatei de primăvară. Sunt bogate în vitamina C, acid folic şi potasiu. Chiar dacă sunt disponibile între mai şi octombrie, aceasta este luna lor. Începând cu finele lunii iunie, gustul devine sec şi neatractiv.

Cartofii noi. Spre deosebire de alte plante bogate în carbohidraţi, cartofii noi sunt bogaţi în vitamina C şi B şi conţin fibre. Deşi poftim de cele mai multe ori să îi mâncăm prăjiţi, nutriţioniştii britanici recomandă să îi preparăm fierţi sau chiar să îi adăugăm cruzi în salate. Sezonul lor este între aprilie şi iulie, când sunt foarte dulci.

sursa: click.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: superalimente  caise  spanac  salata  ridichi  cartofi noi