6 semne ca esti bolnav pe care probabil le ignori

Posted by Alin Marinescu on Monday, February 13, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru semne ca esti bolnav

De multe ori ignoram mesajele de avertizare pe care corpul nostru le transmite. Ai acordat vreodata importanta semnelor de mai jos? Daca ai experimentat unele simptome, insa nu ai fost la medic, e cazul sa o faci.

1. Scazi in inaltime
Ciudat, doctorul te-a masurat in urma cu doi ani si aveai 1,70 cm. Acum insa ai 1,69 ½. De ce esti mai scund? Poate pentru ca oasele tale incep sa se degenereze ca rezultat al osteroporozei. Imbatranirea nu inseamna o pierderea a oaselor. Este posibil sa ai oase sanatoase intreaga viata, asa ca daca iti pierzi din statura, oasele ti-ar putea sopti ceva si, in cazul in care nu iei masuri de insanatosire a lor te-ai putea trezi cu o fractura de sold sau cu o cocoasa.

2. Esti mereu obosit
Sigur, oboseala ar putea fi cauzata de faptul ca pierzi noptile si te trezesti devreme. Sau ai putea fi obosit pentru ca tiroida nu functioneaza corespunzator sau poate din cauza glandelor suprarenale sau poate organismul este epuizat intrucat isi consuma toate resursele incercat sa te protejeze de toate toxinele cu care bombardezi sistemul precum mancarea procesata, fumatul, alcolul sau pentru ca traiesti intr-un mediu toxic. Sau pentru ca organismul rasunde mereu stimulilor de stres si mecanismele de autoregenerare sunt suprasolicitate, incercand sa te protejeze de infectii, cancer si tot felul de boli periculoase. Uneori oboseala cronica este doar un simptom al faptului ca sistemul nervos este blocat intr-un cerc vicios generat de stres, iar acesta soapte precede “urletul” care va urma destul de curand in cazul in care nu vei lua masuri.
Asa ca nu nega oboseala. Fii atent la epuizarea fizica – ti-ar putea salva viata.

3. Sforai
Sforaitul ar putea fi primul semn al apneei – o afectiune a aparatului respirator caracterizata prin pauze respiratorii repetate, frecvente in timpul somnului. Apneea poate creste riscul de a te confrunta cu tensiune arteriala, afectiuni cardiace sau atac cerebral.

4. Ai scaun doar o data pe zi sau la doua zile
Scaunele sanatoase ar trebui sa aiba loc aproape dupa fiecare masa. Este, asa numitul „reflex gastrocolic”. Cand bagi mancare in tractul digestiv miscarile tractului intestinal incearca sa elimine toxinele si sa faca loc pentru noii nutrienti. Cand esti constipat, toxinele pot ajunge in sistemul circulator si pot cauza inflamatii. Astfel se creeaza conditiile favorabile imbolnavirii intregului organism.

5. Raceste de nenumarate ori
Zilnic, cu totii suntem expusi la virusuri si bacterii, insa, de cele mai multe ori, un corp sanatos este capabil sa lupte cu acesti agenti patogeni. Daca esti o persoana care se imblnaveste foarte usor, de fiecare data cand cineva din grupul de prieteni este racit, sistemul tau imunitar ar putea sa nu functioneze corespunzator, ceea ce inseamna ca exista un risc major de a fi expus la boli infectioase, dar si la unele forme de cancer.

6. Ai mereu probleme de piele
Daca te confrunti in mod regulat cu acnee, psoriaziz, eczema sau alte iritatii, sistemul tau de sanatate ar putea avea probleme. Pielea este cel mai mare organ al corpului si daca se comporta astfel atunci poate organismul tau incearca sa-ti transmita ceva. Mesajele ti-ar putea semnaliza ca esti alergic la diferite lucruri sau ca nivelul stresului a atins cote alarmante in corp. Daca poti indentifica cauzele care genereaza stres si sa le elimini ai putea descoperi ca pielea ta se vindeca fara sa ai nevoie de tratament.

Sursa:   sfatulparintilor.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 6 semne ca esti bolnav pe care probabil le ignori