6 remedii naturale pentru durere

Posted by Alin Marinescu on Friday, May 4, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Durerea este modalitatea prin care organismul va avertizeaza ca ceva nu functioneaza asa cum ar trebui, iar pentru a atenua aceasta durere oamenii iau, in general, calmante. Pe langa ibuprofen, una dintre substantele cel mai des utilizate pentru a calma durerile, exista si analgezice derivate din plante si substante naturale cu proprietati calmante. Vestea buna este ca aceste alternative naturale nu pun in pericol starea de sanatate sau celelalte organe. Iar in unele cazuri, aceste solutii naturale pot vindeca chiar si cauza durerii. Iata cateva remedii naturiste pentru durere: 

Scoarta de salcie alba. Scoarta de salcie alba contine o substanta cunoscuta sub numele de salicin care, atunci cand ajunge in stomac, se transforma in acidul salicilic. Aceasta substanta este recunoscuta drept un remediu eficient impotriva inflamatiilor, febrei, problemelor gastrice etc. In medicina chineza, extractul de scoarta de salcie alba este utilizat pentru a trata durerile de cap, durerile de spate, osteoartrita, precum si alte conditii inflamatorii.
Capsaicina. Capsaicina va poate scapa de dureri daca este aplicata topic si este eficienta mai ales in cazul durerilor musculare si articulare, prin blocarea unei substante chimice din organism, substanta numita substanta P (ā€žpā€ de la engl. pain = durere) ce transmite semnalele dureroase creierului. Deoarece substanta aceasta este componentul activ din ardeii iuti, poti obtine chiar acasa o crema care sa te scape de dureri amestecand pudra de ardei cayenne cu ulei de migdale sau jojoba si ceara de albine.
Acizii grasi Omega 3. Acizii grasi Omega 3, intalniti in mod natural in alimente precum somonul, fructele de mare, semintele de canepa, chia sau in, poseda proprietati antiinflamatoare. Acizii grasi Omega 3 ajuta la usurarea durerilor cronice si reduc riscul bolilor cardiovasculare. Tocmai de aceea este recomandat sa se consume alimente care contin acesti acizi grasi sau sa luati suplimente cu Omega 3.
Extractul de Boswellia serrata. Acest extract, cunoscut si sub numele de tamaie indiana, este o alta substanta cu proprietati linistitoare, antiinflamatoare. Este bogat in acizi boswellici ce ajuta la imbunatatirea fluxului sangvin si blocheaza patrunderea globulelor albe din sange in tesutul bolnav. Un studiu in domeniu a constatat ca extractul de Boswellia serrata poate reduce durerile cu pana la 90%, iar colita ulcerativa, cu 70%.
Curcumina. Curcumina sau turmericul este considerat un analgezic puternic. Curcumina blocheaza semnalele durerii care ajunge la creier, iar persoanele care sufera de durere cronica sustin ca simt o imbunatatire dramatica. Lupta, de asemenea, impotriva efectelor daunatoare ale artritei.
Gheara pisicii. Gheara pisicii este o planta ce creste in America de Sud, dar pe care o gasiti si in plafare. Contine agenti antiinflamatori ce contribuie la blocarea hormonului numit prostaglandina, un hormon ce contribuie la aparitia durerilor si inflamatiei. Gheara pisicii este utilizata de sute de ani in medicina traditionala, iar stiinta moderna a descoperit ca poate promova sanatatea sistemului imunitar.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 6 remedii naturale pentru durere