6 reguli ca parul tau sa ramana curat si voluminos mai mult timp

Posted by Alin Marinescu on Sunday, March 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cu cat iti speli parul mai des, cu atat se ingrasa mai repede. Dar exista solutii care te ajuta sa-l pastrezi curat mai mult timp. Iata cateva reguli pe care sa le incerci:

Foloseste corect samponul
Folosirea samponului in mod corect este esentiala pentru o curatare adecvata si de durata a parului. In primul rand, apa cu care te speli pe cap trebuie sa fie la o temperatura medie, nici fierbinte, nici prea rece. Umezeste bine parul, pune in palma o cantitate de sampon de marimea unei monede. Aplica samponul pe cap, la nivelul scalpului, si maseaza cu miscari circulare. Continua apoi sa maseza parul pe lungime, dar esentiala este curatarea radacinilor, unde cantitatea de sebum este cea mai mare.

Clatirea este la fel de importanta ca si samponarea. Este necesar sa te clatesti cu apa din abundenta, timp de cel putin cinci minute sau in functie de lungimea parului tau. De asemenea, folosirea balsamului este esentiala pentru un par sanatos si stralucitor. Dar nu este recomandat sa aplici balsam sau masca la radacini pentru ca provoaca ingrasarea rapida a parului. 

Tinctura de salvie
Salvia are un efect de control al nivelului de sebum produs de glandele sebacee. Previne eliberarea uni cantitati prea mari de sebum si mentine astfel parul curat pentru mai mult timp. Pentru a-ti face un astfel de preparat natural trebuie s folosesti patru linguri de salvie uscata la o cana cu apa fierbinte. Lasa planta la infuzat timp de jumatate de ora, strecoara si clateste-ti parul cu infuzia obtinuta, dupa ce s-a racit si este calduta.

Stabileste un program de spalat pe cap
Nu este o alegerea prea buna sa te speli pe cap in fiecare zi. Din cauza spalarii excesive, pielea scalpului devine uscata si glandele sebacee sunt stimulate sa produca mai mult sebum. Este un cerc vicios care te impiedica sa ai un par curat si cu mai mult volum. Este de preferat sa te speli pe cap o data la dou sau trei zile.

Foloseste sampon uscat inainte de a face sport
In timpul antrenamentelor fizice, odata cu transpiratia, la nivelul scalpului este eliberata si o cantitate mai mare de sebum. Folosirea unui sampon uscat dupa sport nu poate remedia aspectul gras al parului. De aceea, ar trebui sa aplici smapon uscat inainte de a merge la sala. Pe masura de substantele uleioase sunt eliberate, pudra din samponul uscat le va absorbi.

Schimba frecvent fata de perna
Fata de perna acumuleaza treptat murdarie, celule moarte de piele si sebum, astfel ca poate cotribui la ingrasarea parului. Este de preferat sa schimbi fata de perna o data pe saptamana daca vrei un par curat cat mai mult timp.

Clateste-te cu apa cu lamaie
"Limonada" pentru par este foarte eficienta pentru a purifica parul gras, pentru a-i oferi un plus de stralucire si volum. Ca sa o prepari, stoarce o lamaie intr-un litru de apa si clateste-ti parul, dupa ce te-ai spalat pe cap. Pe masura ce toni lent, maseaza radacinile parului cu o mana, pentru a elimina excesul de sebum.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 6 reguli ca parul tau sa ramana curat si voluminos mai mult timp